InterieurSlaapkamerTipsWonen

Kleine slaapkamer? Zo richt je de ruimte sfeervol en praktisch in 

Kleine slaapkamer

Het inrichten van een slaapkamer kan erg lastig zijn, laat staan het inrichten van een kleine slaapkamer. Het is de ruimte waar je echt tot rust komt en het is dan ook belangrijk dat de kamer sfeervol en praktisch wordt ingericht. Wat voor bed kies je? Waar berg je al je kleding en andere spullen op? Om je een eindje op weg te helpen, zetten we drie tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer op een rij. 

Het belangrijkste onderdeel: het bed

We beginnen bij het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. De ruimte is namelijk niet compleet zonder een comfortabel bed. Een bed neemt veel ruimte in beslag en daarom kan het lastig zijn om het juiste exemplaar voor in de kleine slaapkamer te vinden. Er zijn echter een aantal slimme mogelijkheden die voor extra ruimte zorgen. 

  • Hoogslaper

Bespaar ruimte in de kamer met een hoogslaper. Je kunt namelijk van alles kwijt onder het slimme bed. Zet er een bank neer of creëer extra opbergruimte.

  • Bed op pootjes

Wil je de ruimte optisch groter laten lijken? Kies dan voor een bed op pootjes. Deze zorgt er namelijk voor dat de kleine slaapkamer ruimtelijker wordt en een stukje groter lijkt. Natuurlijk kun je ook spullen kwijt onder het bed. 

  • Bed met lades

Zoek je een bed met opbergruimte? Een bed met lades biedt uitkomst. Hier kun je niet alleen ontzettend veel spullen in kwijt, maar het bed geeft ook een mooie uitstraling aan de ruimte. 

het bed

Praktische opbergruimte

In een kleine slaapkamer kan het een grote uitdaging zijn om al je spullen op te bergen. Waar laat je bijvoorbeeld al je kleding? Je hebt waarschijnlijk geen plek voor een grote inloopkast en daarom zul je naar slimme oplossingen moeten zoeken. Kies bijvoorbeeld voor een kledingrek met een aantal plankjes. Je zult je verbazen over hoeveel kleren en schoenen je hierin kwijt kunt. Het is belangrijk dat je alle ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt. Je wilt natuurlijk niet dat de ruimte helemaal vol komt te staan met spullen, kies daarom het liefst voor dichte kasten. 

Praktische opbergruimte

Ruimtelijke decoratie 

De kleine slaapkamer moet niet alleen praktisch, maar ook sfeervol zijn ingericht. We raden je aan om lichte kleuren te gebruiken. Deze zorgen namelijk voor een optisch groter geheel. Als je donkere kleuren als zwart of grijs gebruikt, kan de ruimte al snel kleiner lijken dan dat hij is. Met decoratie kun je de ruimte een persoonlijke touch geven. Hang bijvoorbeeld een mooi schilderij aan de muur of ga aan de slag met foto’s. Zorg ervoor dat je het dekbed in de ruimte bekleed met een stijlvol dekbedovertrek. De kleur of print van het laken heeft namelijk veel invloed op de ruimte. 

Geef een reactie