InterieurTipsWonen

Welke raamdecoratie kies je voor je woning?

raamdecoratie kiezen

Raamdecoratie is belangrijk in elke woning, maar een keuze maken is niet altijd eenvoudig. Natuurlijk wil je hiermee een stukje privacy creëren, maar je wilt ook graag dat het naadloos aansluit op jouw interieur. Wat zijn de mogelijkheden eigenlijk? En wat voor uitstraling heeft elke raamdecoratie? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

1. Gordijnen

Gordijnen zijn waarschijnlijk de meest traditionele manier van raamdecoratie. Je kunt hierbij zowel voor overgordijnen als voor vitrage kiezen. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om te kiezen voor een gordijn dat twee-in-één is. Zo hoef je het niet dubbelop aan te schaffen en heb je toch je privacy. Gordijnen zorgen vaak voor een heel huiselijke sfeer. Bovendien kun je er iets leuks van maken met allerlei accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van een embrasse om het gordijn mooi op te kunnen nemen?

2. Rolgordijnen

Rolgordijnen zag je voorheen misschien het vaakst in een zakelijke omgeving. Maar ook in een persoonlijk interieur kan het heel mooi zijn. Geen wonder dat rolgordijnen echt een trend zijn vandaag de dag. Je kunt het bijvoorbeeld combineren met een strak of industrieel interieur. Rolgordijnen zijn heel praktisch in het gebruik en je kunt bijvoorbeeld ook voor een dakraam geschikte rolgordijnen vinden.

rolgordijn kopen

3. Vouwgordijnen

Een vouwgordijn is eigenlijk ook een soort rolgordijn. Bij dit gordijn zie je echter dat het niet opgerold wordt, maar dat het op een bepaalde manier gevouwen wordt aan de onderzijde. Dit zorgt voor een landelijke, romantische uitstraling. Perfect dus, als dat jouw keuze voor je interieur is. Vouwgordijnen staan vaak erg warm en ze zijn in diverse tinten verkrijgbaar.

4. Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn er helemaal op gericht om jou privacy te geven. Je kunt ze namelijk net zo ver open of dicht laten als jij wilt. Je kunt zelfs ervoor kiezen om de bovenlat wat naar beneden te laten komen, zodat er aan de bovenzijde meer licht naar binnen komt, maar je toch geen extra inkijk hebt.

plisse gordijn

5. Jaloezieën

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in een houten en een aluminium variant. Houten jaloezieën benadrukken het natuurlijke karakter van een ruimte en zorgen vaak voor een heel rustieke sfeer. Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in diverse tinten, en je kunt ook kiezen voor een patroon op de latten. Aluminium jaloezieën zijn wat strakker dan houten jaloezieën.

Denk aan de veiligheid

Heb jij je favoriet al gezien? Denk dan ook aan de veiligheid daarvan. De veiligheid in je woning staat met elke keuze voorop. Heb jij overigens al een goede opstalverzekering afgesloten?

Geef een reactie