TipsTuinWonen

3x inspiratie voor een tuinafscheiding

Een tuinafscheiding of hekwerk is niet alleen een praktische manier om jouw tuin af te scheiden van de tuin van de buren, maar zorgt ook voor een stukje veiligheid en privacy. Daarnaast zorgt een tuinafscheiding voor een prachtige finishing touch van je tuin. Maar hoe ziet jouw ideale tuinafscheiding er uit? Welke materialen en kleuren geven de gewenste sfeer? Dit kan een lastige keuze zijn. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden voor verschillende tuinafscheidingen om voor jou deze keuze iets makkelijker te maken.

3 verschillende soorten tuinafscheidingen

Er zijn een aantal verschillende soorten tuinafscheidingen die je in jouw tuin kunt plaatsen. Dit is afhankelijk van je eigen stijl en voorkeuren. Hieronder beschrijven we drie populaire soorten tuinafscheidingen.

Schuttingen

Schuttingen zijn een van de meest gebruikte tuinafscheidingen en zorgen voor meer sfeer in je tuin. Dit komt omdat een schutting een natuurlijke uitstraling heeft. Ook creëer je op deze manier optisch meer ruimte in je tuin. Daarnaast zijn houten schuttingen goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Dit zorgt ervoor dat een schutting een lange levensduur heeft.

Er zijn verschillende soorten schuttingen verkrijgbaar. Een houten schutting bijvoorbeeld. Een houten schutting geeft een natuurlijke en elegante uitstraling en staat erg stevig in de grond. Daarnaast zijn op dit moment de hout-beton schuttingen erg populair. Hout-beton schuttingen zijn houten tuinschermen die aan elkaar zijn bevestigd door middel van betonpalen. Dit zorgt voor stevigheid en duurzaamheid. Een ander duurzaam materiaal voor schuttingen is bamboe. Een bamboe schutting is heel sterk en verteerd niet waardoor het een lange levensduur heeft.

Hout-beton schutting
Hout-beton schutting

Hekwerken

Een hekwerk is een tuinafscheiding met veel verschillende functies. Het kan gebruikt worden als omheining van een tuin, maar ook van bijvoorbeeld een erf of groot terrein. Hekwerken zijn erg stevig, waardoor het ideaal is voor de beveiliging van je erf of tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan enkelstaafmat hekwerken, dubbelstaafmat hekwerken en sierhekwerken. Deze hekwerken zijn van hoge kwaliteit en zijn voorzien van een coating. Door deze coating zijn de hekwerken beschermd tegen weersinvloeden waardoor het niet gaat roesten. Deze hekwerken zijn erg duurzaam en gaan daardoor lang mee.

Hekwerk
Hekwerk

Schanskorven

Een schanskorf is een unieke manier om je tuin af te scheiden. Een schanskorf bestaat uit een constructie van stalen draden die aan elkaar gelast zijn. Vervolgens kan deze constructie gevuld worden met zwaar en stevig materiaal. In de meeste gevallen zijn dit stenen en in dat geval wordt het een steenkorf genoemd. Stenen zijn duurzame materialen waardoor een steenkorf in je tuin wordt gezien als een duurzame investering. Daarnaast is een schanskorf onderhoudsvrij en goed bestand tegen weersinvloeden.

Steenkorf
Steenkorf

Talloze mogelijkheden

In dit artikel heb je gelezen welke soorten tuinafscheidingen er beschikbaar zijn. Maar naast bovengenoemde tuinafscheidingen zijn er natuurlijk ook nog veel andere mogelijkheden. Denk hierbij aan verschillende materialen en kleuren, maar bijvoorbeeld ook aan maatwerk. Wanneer je moeite hebt met het kiezen van de juiste tuinafscheiding, neem dan contact op met een ervaren hekwerk specialist. Zij zullen samen met jou bepalen welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Geef een reactie