TipsWonen

Waarom led verlichting ook voor jou de beste keuze is!

Waarom led verlichting ook voor jou de beste keuze is!

Nieuwe verlichting nodig in huis? Dan zal je direct merken dat het aanbod van lampen ontzettend groot is. Je hebt keuze uit enorm veel verschillende soorten verlichting. De meest populaire vorm van verlichting is op dit moment toch wel led verlichting. In slechts enkele jaren tijd heeft deze moderne vorm van verlichting alle conventionele lichtsoorten van hun troon gestoten. En dat is natuurlijk niet zonder reden, want led verlichting beschikt over talloze voordelen. Ben jij benieuwd of led verlichting ook voor jou de juiste keuze is? In dit artikel hebben we alle voordelen op een rijtje gezet om die keuze een stuk gemakkelijker te maken!

Beter voor het milieu

Door de jaren heen is de gemiddelde consument het milieu steeds belangrijker gaan vinden. Bij het kopen van nieuwe producten letten we dan ook massaal op de wijze waarop deze is gemaakt en of deze extra effect heeft op de wereld om ons heen tijdens gebruik. Met name bij verlichting is het belangrijk om op het milieu te letten. De hoeveelheid elektriciteit die wij verbruiken bepaalt immers voor een groot deel ook de CO2-uitstoot van je woning.

Led verlichting is in dit geval zeker de meest verantwoorde keuze. LED staat er niet alleen om bekend dat het veel efficiënter met energie omgaat, maar ook dat de levensduur veel langer is. Hierdoor worden er minder materialen verbruikt en zal ook het energieverbruik snel teruglopen. Dit betekent dus ook dat het energieverbruik in huis sterk zal afnemen, waarmee je je steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Langere levensduur

Veel mensen letten bij de aanschaf van nieuwe verlichting allereerst op de prijs. Dit is echter iets waar je je niet door moet laten leiden bij de aanschaf van led verlichting. Wanneer je led verlichting en allerlei andere lichtsoorten naast elkaar houdt, dan zal je zien dat led relatief duur is. Daardoor ben je misschien sneller geneigd om voor een goedkopere lamp te kiezen. Bedenk echter goed dat ledlampen op de lange termijn in de meeste gevallen juist weer voordeliger zijn.

De kostenefficiëntie begint pas als je de ledlamp in gebruik neemt. Hierbij is het met name belangrijk om naar het energieverbruik te kijken. Een ledlamp kan tot wel 90% efficiënter omgaan met energie. Hierdoor verbruik je dus veel minder energie. Als je alle lampen in huis voor led zou vervangen, dan zou dit dus ook een fikse besparing op de energierekening opleveren.

Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de levensduur. Een ledlamp gaat over het algemeen véél langer mee dan conventionele verlichting. Hierdoor ben je bij aankoop wellicht wat duurder uit, maar na enkele jaren ben je juist goedkoper uit omdat je de lampen veel minder vaak hoeft te vervangen.

Warme kleuren

Toen led verlichting voor het eerst werd geïntroduceerd, was nog niet iedereen even enthousiast. Dit kwam met name omdat ledlampen enkel nog in zeer wit en koel licht werden geproduceerd. Als je dus extra sfeer in huis aan wilde brengen, dan was led verlichting geen goede keuze. Door de jaren heen is er echter veel veranderd. Zo zijn ledlampen tegenwoordig in werkelijk alle lichtkleuren verkrijgbaar. Hierdoor kun je deze geheel naar wens en de sfeer in de ruimte aanpassen.

Geef een reactie