TipsTuinWonen

Zonneschermdoek vervangen: de voordelen op een rijtje!

Zonneschermdoek vervangen

Nu de zon weer steeds vaker zichtbaar wordt en we allemaal niet kunnen wachten op de eerste lentedagen, wordt het ook hoog tijd om onze zonnewering wat nader onder de loep te nemen. Na verloop van tijd zal het zonneschermdoek onder invloed van de weersomstandigheden in kwaliteit afnemen. Als het doek niet meer schoon te krijgen is of niet meer naar behoren werkt, zal je al snel naar een nieuwe zonnescherm op zoek gaan. Maar is dit wel nodig?

Steeds meer zonweringsbedrijven adverteren met de mogelijkheid om enkel het zonweringsdoek te vervangen. Een zonwering gaat immers enorm lang mee, terwijl het doek vaak na enkele jaren alweer aan vervanging toe is. Het is dan toch zonde om de gehele zonwering te vervangen als je ook enkel het doek aan kunt pakken? Zo geniet jouw zonwering direct van een nieuwe en frisse look, zonder dat je hier enorm veel geld aan kwijt hoeft te zijn. Twijfel jij nog of je de gehele zonwering wil vervangen of enkel het zonneschermdoek aanpakt? Wij zetten de voordelen voor jou op een rijtje.

Eenvoudiger dan je denkt

Een zonwering doek vervangen is vaak eenvoudiger dan je denkt. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat ze hiervoor een monteur in moeten schakelen en daardoor voor nog meer extra kosten komen te staan. Dit is echter lang niet altijd nodig. De meeste zonneschermdoeken kunnen eenvoudig zelf gemonteerd worden. Met behulp van een duidelijke instructie en video’s online is de klus snel geklaard. Daardoor bespaar je een heleboel kosten.

zonwering doek vervangen

Lukt het je echt niet om de doek zelf te vervangen? Dan kan je er nog altijd voor kiezen om een ervaren monteur in te schakelen. Reken hierbij echter wel op montagekosten die tot maar liefst 250 euro kunnen oplopen. Het zelf vervangen van de zonneschermdoek is uiteraard een stuk voordeliger.

Voordeligste optie

De levensduur van een zonwering doek en een zonwering kunnen enorm verschillen. Waar een zonwering doorgaans jaren goed blijft, kan een zonneschermdoek al snel aan vervanging toe zijn. Zeker wanneer deze aan heftige weersverschijnselen is blootgesteld. Als je zonwering doek aan vervanging toe is, is het natuurlijk veel voordeliger om enkel het doek te vervangen. Zeker als de rest van de zonwering het nog prima doet. Zo gaat jouw zonwering veel langer mee en geniet je alsnog van een nieuwe en frisse look. En dat allemaal tegen een scherpe prijs.

Een geheel nieuwe uitstraling

Is jouw zonneschermdoek eigenlijk nog van goede kwaliteit en kan deze nog een prima een ronde mee? Maar ben je niet meer overtuigd van de uitstraling van het doek? Geen probleem! Ook in dit geval is het kopen van een nieuw doek een prima oplossing. De techniek staat immers niet stil. Waar we vroeger enkel de keuze hadden uit een aantal nietszeggende en saaie dessins, is dat tegenwoordig wel anders. Je vindt het goedkoopste zonneschermdoek in de meest bijzondere kleuren, dessins en patronen. Zo heb jij de uitstraling van jouw zonwering geheel in eigen hand.

Geef een reactie