TipsTuinWonen

Waarom je een verwarmd zwembad in je tuin wilt

Wat de kers op de taart is, het puntje op de i, het pepermuntje na een restaurantbezoek, is een verwarmd zwembad voor je tuin. Het maakt het af. Nu zijn kersjes, puntjes en pepermuntjes wat minder prijzig, maar toch. Met een zwembad in de tuin geniet je sowieso rond de maanden juni, juli en augustus van je zwembad, maar met een verwarmd zwembad zwem je ook al in april en mei, en ook nog in september en oktober. Dat zijn maar liefst 7 maanden in plaats van 3. Met een zwembad warmtepomp zit je al vanaf een buitentemperatuur rond de 15 graden in een heerlijk verwarmd zwembad van rond de 27 graden (wat de ideale zwembadtemperatuur is).

Met een verwarmd zwembad geniet je langer van het zwemseizoen

Een zwembadverwarming verlengt het zwemseizoen dus aanzienlijk. Terwijl iedereen het weer af moet wachten voordat het zwembad eens lekker op temperatuur is, heb jij er al een hele zwem-marathon op zitten. En ook later in het seizoen: zwembadbezitters zonder verwarming hebben hun zwembad begin september al klaar moeten maken voor de winter, terwijl jij midden/eind oktober nog heerlijk aan het zwemmen bent in een bad van 27 graden. Genieten!

zwembadverwarming warmtepomp

Met een verwarmd zwembad ben je meer buiten

Dat je in de zomermaanden, vanwege het lekkere weer, ook zonder verwarmd zwembad meer buiten komt, daar twijfelen we niet aan. Maar het zijn toch weer die maanden er omheen, waar de winst te behalen valt. Waar je er normaal gesproken bij een buitentemperatuur van 15 graden sneller voor kiest om binnen te zijn, kom je met een verwarmd zwembad veel vaker buiten. Lekker buiten zwemmen; een frisse neus halen.

Een verwarmd zwembad maakt je sportiever

Met dat ‘meer buiten komen’ zijn we er nog niet. Want als je lekker gaat zwemmen in je verwarmde zwembad, ben je ook nog eens hartstikke sportief bezig. Zwemmen is ontzettend goed voor je spieren, en je kunt het zo intensief maken als je zelf wilt. 7 maanden lang buiten zwemmen draagt bij aan een gezonde levensstijl. Sporten in de frisse lucht, in het water, gewoon in je eigen tuin. Zeg dat abonnement op de sportschool dus maar af, en steek de centen die je daar op bespaart maar mooi in een warmtepomp voor je zwembad.

Geef een reactie