InterieurTipsWonen

Gashaard of houthaard? Voor welke haard kies jij?

Je bent op zoek naar een warme en fijne uitstraling in je woning. Je oog is gevallen op een prachtige haard. Direct sta je voor een belangrijke keuze: kies je voor een gashaard of een houthaard? Dit is een keuze die je op meerdere factoren kunt baseren. Denk hierbij aan het rendement dat je kan behalen, het design en de hoeveelheid warmte die de haard zal afgeven. Toch weten veel mensen niet wat het verschil tussen gashaarden en houthaarden is. In dit artikel vertellen we hier meer over en helpen wij jou een weloverwogen keuze te maken.

De voordelen van een houthaard

Veel mensen kiezen tegenwoordig nog steeds voor de houthaard. Dit is bij veel mensen nog steeds de ultieme haard. De geur van de houtblokken, het knisperende vuur en het levendige kleurenpalet is een streling voor het oog. Als je echt wilt genieten van het echte ‘haardgevoel’ dan is een houthaard het meest geschikt. Als mensen dan ook op zoek gaan naar een vuurhaard, zullen ze al snel bij de houthaard terecht komen. Vaak worden ze echter afgeschrikt door het werk dat dit vraagt.

Een houthaard heeft immers aandacht nodig om het vuur te laten branden. Houtblokken verzamelen, het vuur op gang krijgen en vervolgens dit vuur nog blijvend laten branden. Bovendien is het ook fijn om een opslag voor houtblokken te hebben en is het regelmatig schoonmaken van de haard geen overbodige luxe. Houthaarden kennen dan ook niet enkel voordelen. Het is maar precies wat je zoekt in een haard. Maar wat zijn precies de voordelen van een houthaard?

  • De sfeer die houthaarden uitstralen is nog steeds onovertroffen. Voor veel mensen is de houthaard dan ook het enige echte haardvuur.
  • Efficiënte manier om je huis snel te verwarmen. Een houthaard geeft ontzettend veel warmte af als deze goed opgestookt is. Hierdoor geniet je snel van een warme ruimte.

voordelen houthaard

Waarom kiezen voor een gashaard?

Ben je dol op de uitstraling van een haardvuur, maar zit je niet te wachten op enorm veel werk om het vuur eindelijk te laten branden? Dan is een gashaard uitermate geschikt. Een gashaard kan met het gemak van een klik op de knap aan- en uitgeschakeld worden. Bovendien heeft de technologie niet stilgestaan, waardoor de gashaarden van nu al over een zeer indrukwekkend en realistisch vuurspel genieten. Ze zijn bijna niet meer van het echt te onderscheiden. Daarnaast kan een gashaard op basis van je eigen persoonlijke voorkeuren worden samengesteld. Maar wat zijn nu écht de belangrijkste voordelen om voor een gashaard te kiezen?

  • Je geniet van een ontzettend groot gebruiksgemak. De gashaard is binnen no-time aangezet, waardoor je hier ook sneller gebruik van zou maken.
  • In sommige woningen is het niet mogelijk om een houthaard te plaatsen. Vaak omdat er geen mogelijkheid voor het plaatsen van een schoorsteen is of omdat er geen ruimte is om houtblokken op te bergen. In dat geval biedt een gashaard solaas. Bovendien kan een gashaard geheel naar eigen wens samengesteld worden, waardoor deze perfect aansluit op jouw woning.

gashaard

Geef een reactie