TipsTuinWonen

Tips voor een kindvriendelijke tuin

Tips voor een kindvriendelijke tuin

Heb je een of meer kleine kindjes, dan is het verstandig om je tuin op hen aan te passen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en je zit er vast niet op te wachten om met loeiende sirenes en een gillend kind naar het ziekenhuis te scheuren. Met deze tips creëer je een kindvriendelijke tuin die ook voor volwassenen een fijne plek is om in te vertoeven:

Check je planten

Het is heel belangrijk om precies te weten wat voor planten je in de tuin hebt staan. Het kan niet zoveel kwaad als je peuter een hap aarde neemt of een verdwaalde mier oplikt, maar giftige planten zijn een heel ander verhaal. Hoe aantrekkelijk die besjes er ook uitzien, ze kunnen levensgevaarlijk zijn voor je koter. Staan er planten in de tuin die je beter niet in je mond kunt stoppen, vervang ze dan gelijk voor onschadelijke varianten. Dat voorkomt een hoop ellende.

Zorg voor een zachte ondergrond

Misschien vind je grasveldjes maar saai, of heb je geen zin om gras te hebben dat je moet maaien. Kleine kinderen zijn dol op gras. Het is zacht, dus ze kunnen er lekker met hun blote voetjes op. Mochten ze struikelen, dan vallen ze een stuk zachter dan op de straatstenen! Dat is wel zo prettig voor je kleintje en voor jou.

Tips kindvriendelijke tuin

Maak een schaduwrijke plek

Lekker hoor, die warme zomerzon. Het kan echter ook té warm worden. Smeer jezelf en je kleintje altijd goed in met zonnebrand en zorg daarnaast dat er een plek in de tuin is waar je lekker in de schaduw kunt gaan zitten, als je de zon even zat bent. Dat kun je doen met een zonnescherm of een parasol. Je kunt ook een raamwerk of pergola maken waarover je bijvoorbeeld een blauwe regen laat groeien. Dat is bovendien decoratief en je doet er de bijen een groot plezier mee!

Lekker spetteren en spatteren

Hoe lekker is het om tijdens snikhete zomerdagen een verkoelende plons te nemen in je eigen zwembad? Misschien denk je dat dit alleen is weggelegd voor mensen met een miljoen op de bank, maar niets is minder waar. Voor ieder formaat tuin en voor ieder budget is er een intex zwembad op de markt. Het voordeel van intex zwembaden is dat je ze gemakkelijk neer kunt zetten en in een handomdraai weer hebt opgeruimd, als je het zwembad zat bent of als het seizoen weer voorbij is. Voor de allerkleinsten zijn er kinderzwembadjes op de markt. Houd wel altijd een oogje in het zeil als je kleintje lekker aan het spetteren en spatteren is.

Geef een reactie