InterieurWonen

Wanneer kies je voor ruimtebesparend meubilair?

Wanneer kies je voor ruimtebesparend meubilair

Woon je in een mooie loft, een studio of een kleine woning? Dan weet je hoe belangrijk het is om goed na te denken hoe en welke meubels je plaatst. Je kunt wellicht niet alles neerzetten wat je maar wilt. Je kan wel een handige ruimte creëren, door multifunctionele meubels en slimme opbergmogelijkheden in je voordeel te laten werken. In zo’n situatie is het extra handig wanneer je gebruik kunt maken van ruimtebesparende woon -en slaapoplossingen. Wanneer je opzoek bent naar inspiratie voor modulaire zitbanken, ben je hier aan het juiste adres!

Ruimte besparen met je tafel

Een overvolle kleine woonkamer maakt de ruimte onprettig en onbruikbaar. Ga voor meubels die je dagelijks gebruikt, in plaats van wat je denkt te moeten hebben in een woonkamer. In plaats van een ruime salontafel zou een strakke bijzettafel waarschijnlijk beter passen bij het aantal vierkante meters. Wanneer je een uitschuifbare tafel gebruikt kan je hem als eettafel maar ook als bureau gaan gebruiken. Er zijn ook tafels die je tegen de wand aan kan klappen zodat je echt enkel en alleen de ruimte gebruikt wanneer je aan de tafel zit. Sommige tafels zijn als schilderij weggewerkt aan de muur.

Ruime indruk

Compacte items die zijn gemaakt voor kleine ruimtes hebben kleinere designelementen, dus zullen ze je interieur niet domineren. Hierdoor kan je meubels makkelijk naast elkaar plaatsen, waardoor het rust uit zal stralen. Ons advies is om op zoek te gaan naar mediameubels met kleine afmetingen zoals tweezitsbanken, of stoelen en tafels met slanke silhouetten. Meubels die los van de grond staan voelen ruimer aan dan meubels die op de grond staan. Wanneer je een spiegel aan de wand hangt zal dat ook meehelpen bij het vergoten van de ruime indruk.

Modulaire slaapbank

Wanneer je weinig ruimte hebt en geen aparte slaapkamer hebt, doe je er verstandig aan om te kiezen voor een slaapbank, in het bijzonder een modulaire slaapbank. Deze bank kan je namelijk in zoveel of zo weinig elementen plaatsen als jij wilt. Zo kan je altijd een bank vinden die past in jouw kamer. Deze banken zijn geschikt om met regelmaat op te slapen, in tegenstelling tot een normale bank waar je nek en rugklachten van zal krijgen. Je hebt hele moderne modulaire banken voor elke stijl waar je zeker een geschikte keuze zal vinden.

Ruimte op je balkon

Wanneer je geen tuin hebt maar een balkon, is het ook fijn om ruimtebesparende meubels te gebruiken voor je inrichting. Een tuinhoekbank is bijvoorbeeld handig op je balkon, omdat er veel mensen op passen en je optimaal gebruik maakt van de hoek van je balkon. Daarnaast kan je een speciale balkonhektafel vastmaken aan de reling en heb je balkontafels die je kunt inklappen wanneer je de tafel niet nodig bent. Als je extra meubels wilt voor visite kan je voor inklapstoelen kiezen, welke je tegen de muur van je balkon aan kan bewaren. Dit alles scheelt een boel ruimte.

 

Geef een reactie