InterieurTipsWonen

Ga je verhuizen? Zo richt je jouw nieuwe huis in

Ga je verhuizen? Zo richt je jouw nieuwe huis in

Verhuizen kan behoorlijk intensief zijn. Je verlaat je vertrouwde oude huis, om de stap te maken naar een nieuw onderkomen. Maar daarvoor is het ook nodig om je nieuwe interieur zo in te richten dat je jezelf weer thuis gaat voelen. En daarbij is het natuurlijk ook de bedoeling dat je nieuwe interieur er aanzienlijk beter uitziet dan je huidige. Maar hoe zorg je daar nu voor? Je leest het hier!

Van sommige spullen neem je liever afscheid

Vaak komt het voor dat mensen tijdens het verhuizen merken dat bepaalde meubels niet goed bij hun nieuwe huis passen. Mogelijk zal de stijl van je interieur veranderen en daardoor zullen je oude meubels vaak niet goed meer passen. Zo zal bijvoorbeeld je vloerkleed niet passen bij je nieuw interieur en kan het bovendien versleten zijn. Kies er dan eerder voor om bij een winkel zoals Floorpassion een nieuw vloerkleed te kopen, welke helemaal past bij jouw nieuwe interieur. De meubels die je niet meer wilt gebruiken kun je verkopen, zodat je meer budget hebt voor het kopen van nieuwe meubels.

Floorpassion vloerkleed

Ga voor lichte meubels

Waar vroeger veel mensen vonden dat hoe zwaarder de meubels waren, hoe beter de kwaliteit was. Is dat tegenwoordig niet meer het geval. Zware meubels zijn bovendien moeilijk om te verhuizen, waardoor je tegenwoordig beter voor lichtere varianten kunt kiezen. Daarnaast heeft het gewicht van meubels tegenwoordig niet veel meer te maken met kwaliteit. Fabrikanten zijn in staat om meubels te produceren die licht zijn maar toch zeer duurzaam.

Begin gelijk met verven en decoreren

Ben je onlangs verhuisd? Dan zal je misschien ook wel merken dat er een aantal dozen zijn die nog steeds niet zijn uitgepakt. Of je had grote plannen om bepaalde aanpassingen te doen aan je woning, terwijl je dit nog steeds niet gedaan hebt. Maar eigenlijk moet je alle dozen die je had uitpakken tijdens het verhuizen. En de aanpassingen ook gelijk tijdens het verhuisproces doen. Zo voorkom je dat je weer in de dagelijkse routine komt, waardoor het moeilijk is om dit weer op te pakken. Zorg er dan ook voor dat je alles geverfd hebt wat je wilde verven, voordat je jezelf echt gaat settelen. En ook het decoreren moet helemaal af zijn voordat je weer aan het normale leven begint. Zo voorkom je uitstelgedrag en kun je bovendien nog meer genieten van je nieuwe huis. Vooral projecten die veel rommel geven wil je liever gelijk gedaan hebben. Verven is dus zeker iets wat je niet moet doen wanneer de rest van je interieur al is ingericht.

We hopen je met deze tips voldoende informatie te hebben gegeven over hoe je het beste jouw nieuwe interieur kunt inrichten. Onthoud dat het inrichten van je nieuwe interieur vaak aankomt op een goede planning. Zorg dat je voor de verhuizing weet welke meubels je wilt houden en welke je beter niet mee kunt nemen naar je huis. Daarnaast kun je tijdens de verhuizing je gehele interieur beter gelijk in orde maken, dan te wachten tot na de verhuizing. Je bent nu eenmaal nog in het verhuisproces en hierdoor kun je bepaalde projecten beter aanpakken. Wij wensen je succes en plezier met het inrichten van je nieuwe woning!

Geef een reactie