TipsWonen

4 tips om de (gedeeltelijke) lockdown als ouderen door te komen

lockdown als ouderen door te komen

Meer dan een half jaar geleden werd Nederland opgeschrikt door het eerste coronageval. Vandaag de dag kunnen we echter niet stellen dat we er nu beter aan toe zijn dan een half jaar geleden. Wellicht is er meer duidelijk geworden over het virus, maar we weten deze nog steeds niet volledig onder controle te houden. Inmiddels zijn de maatregelen al zo ver verscherpt dat de meeste ouderen en kwetsbaren de deur al niet meer uit komen. Maar hoe kom je opnieuw deze gedeeltelijke lockdown door? Een heleboel puzzels kopen voor ouderen? Stilletjes voor je uit staren? Of simpelweg telefoneren tot het donker wordt? Er zijn gelukkig genoeg manieren om deze lockdown periode zo goed mogelijk door te komen. Wij geven alvast 4 handige tips om het thuis een stuk gezelliger te maken.

1.    Doe af en toe iets leuks met je kind(eren)

 

Onthoud goed dat contact met je kinderen en kleinkinderen nog steeds mogelijk is. Mits er voldoende afstand wordt gehouden en er niet meer dan 3 mensen worden uitgenodigd. Nodig daarom gerust eens je kind uit en praat eens lekker bij. Dat breekt de dag. Als je dat prettiger vindt kan je er ook voor kiezen om samen buiten te zitten of allebei een mondkapje te dragen. Onderneem samen leuke huiselijke activiteiten. Leg bijvoorbeeld een puzzel 1000 stukjes. Leuk om samen te doen en het breekt de tijd.

puzzel 1000 stukjes

2.    Ga lekker wandelen

Een (gedeeltelijke) lockdown betekent natuurlijk niet dat je helemaal niet meer naar buiten mag. Hoewel je boodschappen wellicht in het kwetsbarenuurtje doet, kan je ook op andere momenten van de dag naar buiten. Ga lekker wandelen in de frisse buitenlucht, maak indien mogelijk een fietstochtje of ga gewoon even op een bankje buitenshuis zitten. Frisse lucht doet alleen maar goed. Thuis aangekomen pak je weer je favoriete jan van haasteren puzzels en een bakkie koffie erbij en de dag is compleet.

3.    Pak een oude hobby op

Was je vroeger altijd al dol op breien of haken? Of legde je aan de lopende band puzzels? Maar ben je bijvoorbeeld door de komst van de kleinkinderen zo druk geworden dat je hier simpelweg geen tijd meer voor had? Gebruik dan deze tijd om dergelijke oude hobby’s op te pakken. Een ravensburger puzzel 1000? Daar draai jij je hand niet meer voor om. Een nieuw breipatroon? Kom maar op! Oude hobby’s oppakken zorgt er niet alleen voor dat de tijd voorbij vliegt, maar dat je ook weer meer aan jezelf leert denken.

4.    Geniet van extra quality time met je partner

Woon je nog (steeds) samen met je partner? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Dit zorgt er immers voor dat je nooit alleen bent. Pieker daarom niet teveel, maar gebruik deze lockdown om meer quality time samen door te brengen. Niet meer afzonderlijk van elkaar leuke dingen doen, maar weer samen spelletjes doen, praten en lachen. Deze gedeeltelijke lockdown kan er zo weer voor zorgen dat jullie nóg dichter naar elkaar groeien. Het gaat immers niet om uitstapjes of bezoekjes. Gezondheid en familie. Dat is alles wat telt.

Geef een reactie