TuinVerbouwenWonen

Kleurencombinatie voor in de tuin

kleurencombinatie voor in de tuin.v2

Je wilt graag nieuwe kleuren en kleurencombinaties voor in je tuin. Leuk, want met een aantal frisse kleuren geef je direct een andere look aan je tuin. Alleen, hoe zoek je die kleurencombinaties uit? Welke kleuren matchen bij elkaar en zijn goed te combineren in de tuin? Wij geven in dit blogartikel een aantal tips en helpen je om verschillende kleurencombinaties voor je visualiseren.

Kleurenpalet om kleurencombinaties te testen

Als eerste raden we je aan om met een kleurenpalet te werken. Stel deze samen voor je je tuin gaat inrichten. In je tuin is namelijk de samenstelling van kleur erg bepalend voor de sfeer. Dat zie je bijvoorbeeld bij Fonteyn, een tuinspecialist met grote showroom, ook terug in de diverse tuininrichtingen die ze tentoon stellen.

Het gebruik van het kleurenpalet

Met een kleurenpalet is gemakkelijker om kleur aan je tuin toe te voegen. Het is een selectie van kleuren die met elkaar matchen. Ze vloeken dus niet, maar versterken elkaar juist. Een kleurenpalet bestaat meestal uit minimaal drie kleuren. De eerste kleur is een neutrale, zachte kleur. Kies bijvoorbeeld een lichte variant van je favoriete kleur. Denk aan zand, licht grijs, hout en wit.

Naast de eerste neutrale kleur kun je andere kleuren toevoegen met accenten in je tuin. We adviseren wel om de basiskleur in verhouding vaker in de tuin toe te passen. Je ziet de neutrale kleur vaak terug in grotere oppervlakten en items. Denk aan de tegels, de vlonder en de overkapping. De andere kleuren worden vaak gebruikt voor tuindecoratie of tuinmeubels.  Maak bijvoorbeeld een mooie kleurencombinatie met een leuke hangmat met standaard.

Om je op weg te helpen hebben we onze favoriete kleurenpaletten voor je op een rijtje gezet. Welke kleurencombinatie vind jij het mooiste?

Geef een reactie