SlaapkamerVerbouwenWonen

11 tips voor een snelle slaapkamer make-over

snelle slaapkamer make-over.v2

Af en toe wil je eens wat anders. Een nieuwe garderobe, een nieuw kapsel of een nieuw interieur. Al moet je voor dat laatstgenoemde vaak diep in de buidel tasten. Hoe leuk zou het zijn als je met een paar tips je interieur gemakkelijk, relatief goedkoop en zonder al te veel moeite een hele andere look kan geven? Met de volgende 11 tips geef je je slaapkamer een snelle make-over. En het mooie is: je kan direct beginnen!

1. Bedek de vloer

En dan natuurlijk niet met sokken of vuile was, maar met een leuk vloerkleed. Het is niet alleen warm aan de voeten, maar geeft je slaapkamer ook een gezellige, warme uitstraling.

2. Pimp je nachtkastje

Een nachtkastje wordt vaak gebruikt als verzamelplaats van prullaria, terwijl het, opgeruimd en mooi gedecoreerd, juist een blikvanger kan zijn in de slaapkamer. Wanneer je kiest voor een niet-standaard nachtkastje (inspiratie vind je hier en hier), ziet je slaapkamer er direct heel anders uit!

3. Stapel kussens

Kussens zijn handige accessoires: ze kunnen je bed, en daarmee je slaapkamer, direct een andere look en feel geven. Ga verschillende printjes niet uit de weg: mix grote prints met kleine en bloemenprints met geometrische prints.

4. DIY-kunst

Ben je een beetje creatief? Voorzie de muren dan van je eigen kunstwerk. Maak een moodboard, schilderij of speel met foto’s. Het voegt een persoonlijke en originele touch toe aan je slaapkamer.

5. Fleurige kleuren

Wil je niet met verf aan de slag, maar wel een kleurtje in je slaapkamer? Kies dan voor kleurrijke accessoires! Met een kleine inspanning kun je een groots resultaat bereiken.

6. Verander de blikvanger

Wil je niet te veel tijd besteden aan je slaapkamer make-over? Kies er dan voor om één blikvanger te veranderen, bijvoorbeeld een kast of je bedframe, door deze een andere kleur te geven of bijvoorbeeld met tape kleuraccenten toe te voegen.

7. Printjes en patronen

Printjes en patronen zijn erg veelzijdig in te zetten bij de (her-)inrichting van je slaapkamer: kussenhoezen, dekbedovertrekken, spreien, lampenkappen, gordijnen, behang. Printjes en patronen doen het overal goed.

8. Meubels schuiven

Speel eens met je slaapkamer inrichting! Waarschijnlijk ben je al zo gewend aan de huidige inrichting van je slaapkamer dat je er haast niet aan durft te denken om met je meubels te gaan schuiven. Toch kan je met een beetje meubels schuiven de hele uitstraling van je slaapkamer letterlijk omgooien.

9. Een beetje groen

Je hoeft er natuurlijk geen tropisch regenwoud van te maken, maar door een paar planten neer te zetten geef je je slaapkamer al een hele andere, beetje bohemien, vibe. Het contrast van de planten zorgt ook voor een leuk effect, vooral als je de rest van je slaapkamer rustig houdt qua kleur.

10. Maak een comfortabel plekje

Zet een stoel of zitzak in een hoek van de slaapkamer en bedek deze met kussentjes en kleedjes. Zo heb je een warm en comfortabel hoekje waar je jezelf kan terugtrekken om bijvoorbeeld een boek te lezen.

11. Lichtspel

Een makkelijke manier om de uitstraling en sfeer van je slaapkamer te veranderen is door met licht te spelen. Vervang felle lampen door lampen met een lager wattage of een andere lichtkleur, koop nieuwe nachtlampjes, pimp de lampenkappen of hang kerstverlichting of lichtsnoeren op.

Geef een reactie