InterieurTipsWonen

3 tips bij de aanschaf van nieuwe barkrukken

3 tips bij de aanschaf van nieuwe barkrukken

Een bartafel in combinatie met barstoelen of barkrukken wordt steeds vaker als mooi alternatief voor de traditionele eettafel beschouwd. Deze kan dan ook voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Uitgebreid ontbijten, romantisch dineren of simpelweg een hapje en een drankje met vrienden of familie nuttigen. Bovendien bespaar je ook nog eens veel ruimte in de keuken of woonkamer. Kortom: de perfecte eyecatcher voor iedere moderne keuken.

Dan wil je natuurlijk wel dat de barstoelen en barkrukken van Goossens perfect matchen met jouw interieur. Maar waar let je nou precies op bij de aanschaf van nieuwe barkrukken? Waar dien je rekening mee te houden? Hieronder geven we 3 praktische tips, zodat jij zeker bent van de uitstraling en functionaliteit van je nieuwe barkruk.

barstoelen en barkrukken van Goossens

1.    Meten is weten

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de ideale hoogte voor jouw barkruk te bepalen. Hierbij is de gezegde, ‘meten is weten’, dan ook zeker niet overbodig. Meet daarom zorgvuldig de hoogte van de grond tot aan de onderkant van de bartafel of het kookeiland.

Wij adviseren om een ruimte van circa 25 tot 30 cm tussen de zithoogte van de barkruk en de onderkant van het tafelblad bewaard. Zo zorg je voor een optimale zithouding. Naast de hoogte dien je natuurlijk ook rekening te houden met de breedte van de barstoelen. Er is immers niets vervelender dan de ideale barkrukken kopen en er bij thuiskomst achter moeten komen dat je deze eigenlijk niet kwijt kunt. Laat voldoende ruimte tussen de verschillende barstoelen, zodat iedereen binnen het gezin comfortabel kan zitten. Bekijk tevens of het mogelijk is om barstoelen met armleuning te plaatsen en hoeveel extra centimeters je hiervoor nodig hebt.

2.    In hoogte verstelbaar of niet?

Barstoelen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Het grootste voordeel hiervan is dat je de barkruk geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Het enorme aanbod maakt het echter niet gemakkelijk om een definitieve beslissing te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een barkruk die in hoogte verstelbaar is of niet?

Er zijn verschillende barkrukken verkrijgbaar die in hoogte te verstellen zijn. Deze beschikken over een vaste poot en een hydraulisch systeem. Dit systeem is vergelijkbaar met een simpele bureaustoel. Het grootste voordeel van deze stoelen is dat iedereen de hoogte zelf kan bepalen. Ideaal bij een gezinssamenstelling met verschillende lengtes en/of kinderen.

Bij een vaste barkruk is het niet mogelijk om de hoogte zelf te bepalen. Deze zijn echter wel veel lichter door het gebrek aan een hydraulisch systeem. Hierdoor zijn deze eenvoudiger te verplaatsen om ruimte te creëren als er bijvoorbeeld visite is. Daarnaast zijn vaste barkrukken in veel meer bijzondere designs verkrijgbaar.

  In hoogte verstelbaar of niet

3.    Optimaal zitcomfort

Iedereen die wel eens een kroeg bezoekt, zal het eens zijn als we vertellen dat barkrukken over het algemeen niet de meest comfortabele stoelen zijn. Over het algemeen zit je beter op een luxe eetstoel. Dit hoeft echter geen reden te zijn om voor een ander meubelstuk te kiezen. Ook een barkruk kan heel comfortabel zijn, mits je met de juiste dingen rekening houdt.

Wanneer je een optimaal zitcomfort wil realiseren, adviseren wij om voor een barkruk met armleuning en rugpand te kiezen. Deze doen qua comfort niet onder voor een luxe eetstoel. Zo kun je gerust een avondje heerlijk tafelen met familie en vrienden. Zonder fysieke ongemakken te ervaren.

Geef een reactie