TipsWonen

Haal alles uit je geluidsinstallatie door je akoestiek thuis te verbeteren

geluidsinstallatie soundbar

Geluidsweerkaatsing in huis kan erg vervelend zijn. In een hedendaagse woning met open ruimten waarin keuken, eetkamer en woonkamer in elkaar overlopen, krijgt geluid bovendien vrij spel. Het weergalmt door de hele ruimte en vermindert zo de verstaanbaarheid maar ook de optimale werking van je geluidsinstallatie. Je mag nog de beste Soundbar of Bluetooth speaker kopen, als de akoestiek in je huis niet geoptimaliseerd is, haal je niet het maximum uit je aankopen. Dus voordat je online testen gaat vergelijken van de beste soundbars uit de soundbar test of de top 10 van beste bluetooth speakers, raden wij je aan om de tips in dit artikel zeker te overwegen.

Gordijnen

Je kan gordijnen ophangen om weerkaatsingen van het geluid te verminderen. Gordijnen absorberen de geluidstrillingen, mits je kiest voor een volle stof. Je behaalt het beste resultaat door gordijnen te combineren met extra raambekleding, zoals vitrage, rol- of plisségordijnen.

Vloerkleden

Een andere manier om de akoestiek te verbeteren, is het neerleggen van vloerkleden. Niet alleen een goede manier om het geluid te dempen maar ook om een gezellige sfeer in huis te creëren. Op deze manier blijft het geluid in het vloerkleed en weerkaatst het niet terug.

Akoestisch plafondpaneel

Wil je geen gordijnen ophangen of een vloerkleed neerleggen? Dan biedt een geluidsabsorberend plafond de oplossing. Een geluiddicht plafond is esthetisch aantrekkelijk en kan volledig geïntegreerd worden in je huidige interieur. Je kan bijvoorbeeld dezelfde kleur kiezen voor je akoestisch paneel als je huidige plafond. Op deze manier zal het paneel geen onnodige aandacht trekken en wordt het volledig opgenomen in je interieur.

Meubels en accessoires

Een goed gemeubileerde inrichting doet wonderen. Zoals je wellicht weet, absorberen stoffen meubels veel geluid. Maar ook grote planten, een schilderij of een boekenkast maken een verschil. Je vermindert de weerkaatsing en reduceert zodoende de galm. Als je een leren bank hebt en je niet van plan bent om deze te vervangen door een stoffen variant, kan je bijvoorbeeld stoffen stoelen bij plaatsen en je bank versieren met extra kussen.

Hokjes

De akoestiek in huis zal beter worden wanneer je de ruimte verdeelt in verschillende “hokjes”. Creëer bijvoorbeeld een afscheiding door een kast haaks tegen de muur te zetten of plaats een glazen muur. Zo krijg je naast een gezellig hoekje ook een betere akoestiek.

Tot slot zijn er ook tal van audio producten die veel kunnen doen om geluid te absorberen. Deze komen alleen wel tegen een flinke prijs!

Geef een reactie