TipsWonen

Tips voor een woning zoeken in Noord-Nederland

Tips voor een woning zoeken in Noord-Nederland

Wanneer je besluit om uit huis te gaan, op kamers te gaan of juist een huisje te zoeken waar jij met je (toekomstige) gezin kunt gaan wonen, moet je je goed voorbereiden. Een woning zoeken kan lastig zijn, zeker in een tijd waarin het woningaanbod niet erg groot is. Qua huurwoningen zijn er flinke wachtrijen. Ben je van plan om een huis te gaan kopen, dan wil je dat natuurlijk in één keer goed doen. Heb je er weleens over nagedacht – als je daar niet al woonachtig bent – om naar het Noorden van Nederland te verhuizen? Wij geven je graag tips over hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Waar in het Noorden wil jij je vestigen?

Nederland kent tal van mooie plaatsjes en steden, dus het is niet geheel voor de hand liggend waar je dan het beste kunt gaan wonen. Dat is geheel afhankelijk van jouw wensen. Ben jij gek op de natuur en woon je het liefst in een natuurrijke omgeving? Bekijk de nieuwbouwhuizen in Haren eens, want dit wordt niet voor niets ‘de groene parel van het Noorden’ genoemd. Of ben je een stadsmens en zie je jezelf eerder in het bruisende centrum van Groningen wonen? Bedenk goed waar jouw voorkeur naar uitgaat en neem de tijd om eens in verschillende woonwijken rond te kijken.

nieuwbouwhuizen in Haren

De voordelen van in het Noorden wonen

Als je besluit om naar het Noorden te verhuizen, weet dan dat je in elk geval van de volgende voordelen kunt gaan genieten:

  • Je kunt er vaak lekker doorrijden;
  • Er staan grote, mooie huizen te koop die veel minder kosten dan in de rest van Nederland;
  • Mensen zijn er goed van vertrouwen; de deuren staan vaak gewoon open;
  • Er is haast altijd een mooi natuurgebied om de hoek te vinden;
  • Mensen zeggen elkaar vriendelijk gedag; iets wat in de rest van Nederland nogal eens vergeten wordt.

De provincie Drenthe behoort nog steeds tot het noorden van Nederland, maar al een stuk centraler in Nederland dan de provincie Groningen. Toch geniet je in de provincie van Drenthe nog steeds van alle bovenstaande voordelen die het noorden te bieden heeft. Verruim je mogelijkheden daarom ook naar plaatsen in deze provincie, zoals het prachtige Emmen, dat ook nog eens in de buurt van de Duitse grens ligt. Zo zijn er op het moment ook diverse projecten voor nieuwbouw Emmen aan de gang.

Ben je al overgehaald?

Wist je dat het in het Noorden vaak ook langer mooi weer is dan in de rest van het land en dat de mooie Waddeneilanden vlakbij zijn? Een uitstapje is bovendien zo gemaakt, want na Amsterdam wordt Groningen genoemd als de leukste, meest interessante stad. Er zijn namelijk veel musea, horecavoorzieningen, winkel- en uitgaansgelegenheden te vinden. Ook wanneer je niet zo gesteld bent op de rust en natuur van het Noorden, kun je je er prima vermaken wanneer je wat dichter bij het centrum gaat zitten. Eigenlijk geen reden meer om het niet te doen!

Geef een reactie