InterieurTipsWonen

De voordelen van het schilderen van je huis in de winter

De voordelen van het schilderen van je huis in de winter

Je zal vast denken dat het je jouw huis het beste in de zomer kunt schilderen. Het is lekker lekker weer buiten. En de verf zal hierdoor sneller drogen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun huis in de zomer te verven. Maar wist je dat het verven van de binnenkant van je huis ook in de winter veel voordelen kent? Wij nemen deze voordelen graag eens met je door.

Goedkoper schilderwerk

In de winter is er vaak minder vraag naar schilders. Mensen hebben andere dingen aan hun hoofd. En kiezen er niet zo snel voor om hun huis te schilderen. Hierdoor zijn veel schilders flexibeler met hun offertes. Hoewel het niet zo is dat je altijd korting krijgt. Is de kans op kortingen wel groter. Wil je korting op winterschilder? Dan is de kans groter aan het einde van het jaar dan dat je dit in de zomer voor elkaar probeert te krijgen.

Luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid kan een probleem zijn wanneer je gaat schilderen. Echter kan een professionele winterschilder je alsnog helpen wanneer de luchtvochtigheid hoog is. Echter kan het best zo zijn dat de verf op een koude dag beter droogt, dan een extreem warme dag in de zomer. De omstandigheden om te verven zijn zeker niet altijd slechter dan in de zomer. Sterker nog, met de huizen van tegenwoordig is het ook in de winter geen probleem meer om te verven. Want waar vroeger de dampen in huis een probleem konden zorgen. Doordat er weinig ventilatie was. Is dat nu niet meer het geval. Huizen zijn goed geventileerd en kunnen de verdampen heel goed afvoeren. De potentieel gevaarlijke dampen kunnen dus prima je huis verlaten. Waardoor je jezelf hier ook geen zorgen meer over hoeft te maken.

Luchtvochtigheid

Geniet meer van je zomer

Verf je in de winter je huis? Dan kun je in de zomer genieten. Je hoeft niet in de verfluchten te zitten en kunt helemaal genieten van het weer. En je nieuwe huis. Het is ook zo dat wanneer je jouw huis gaat verkopen, je dit het beste in de lente en zomer kunt doen. Verf je jouw woning in de winter? Dan is het helemaal klaar voor de beste verkoopperiode van het jaar.

Geniet meer van je zomer

Je kunt gelijk aan de slag

Zoals we eerder hebben aangegeven, is het wat rustiger bij de schilders in de winter. En dit zorgt niet alleen voor lagere prijzen. Maar ook voor meer flexibiliteit in de agenda’s. Heb je haast? Of ben je impulsief op het idee gekomen om je huis te verven? Dan is de kans dat je snel geholpen kunt worden in de winter veel groter. En helemaal tegenwoordig, want schilders en andere klussers hebben het maar al te druk. Het kan zo zijn dat je in een wachtrij wordt gezet bij een goede schilder. En in de winter is deze kans aanzienlijk kleiner.

Zoals je ziet is het helemaal geen gek idee om je woning te schilderen in de winter. Waar veel mensen hun huis laten verven in de zomer. Kun je er misschien beter voor kiezen om het in de winter te doen. Zo profiteer je van voordelen zoals lagere kosten. En kun je vaak sneller geholpen worden.

Geef een reactie