InterieurKeukenWonen

Alles over Scandinavische keukens

Ben jij opzoek naar een keuken met een rustige en minimalistische uitstraling? Dan is een Scandinavische keuken misschien wel iets voor jou. Deze stijl bestaat uit lichte kleuren, natuurlijke materialen en een minimalistische inrichting. Wil je meer weten over Scandinavische keukens? Lees dan snel verder.

Kenmerken Scandinavische keuken

De combinatie van lichte (pastel)kleuren en houtlook zijn echt kenmerkend voor de Scandinavische stijl. Daarnaast speelt functionaliteit bij deze keukens een belangrijke rol. Dit uit zich in voldoende opberg- en werkruimte. Zo is een keuken met kookeiland ideaal voor de Scandinavische stijl. Maar hou daarbij ook de minimalistische uitstraling in de gaten. Zo zorgen bovenkasten bijvoorbeeld wel voor opbergmogelijkheid, maar laten de keuken wel weer druk ogen.

Kleuren & materialen

In een Scandinavische keuken zul je vooral kleuren als beige, lichtgrijs en wit vinden. Ook pastelkleuren zijn bij deze stijl erg populair. Zoals we net al benoemden, worden deze kleuren vaak gecombineerd met natuurlijke materialen als houtlook. Houtlook heeft namelijk een warme maar rustige uitstraling waardoor dit perfect past bij een Scandinavische keuken.

Scandinavische keuken samenstellen

Het samenstellen van een Scandinavische keuken begint bij het kiezen van de keukenopstelling. Vrijwel iedere keukenopstelling past bij deze stijl, maar waak ervoor dat de ruimte niet te druk of te vol wordt. Dan kun je vervolgens de kleuren en materialen uit gaan zoeken. Begin daarbij altijd bij het werkblad en de fronten, deze hebben de meeste invloed op de uitstraling van de keuken. Vaak zien we dat er gekozen wordt voor lichte fronten en een houtlook werkblad. Maar je kunt deze combinatie bijvoorbeeld ook omdraaien en voor houtlook fronten en een wit werkblad kiezen. Als laatste voeg je de kraan, spoelbak en eventuele grepen aan de keuken toe. Dan heb jij jouw Scandinavische keuken samengesteld!

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Vind je het kopen van een nieuwe keuken best spannend? Dat snappen we bij Kitchen4All als geen ander. Daarom ontzorgen wij jou van A-Z! Dit begint al bij het samenstellen van de keuken, onze adviseurs voorzien je namelijk van eerlijk en onafhankelijk advies. Ook maken zij een 3D-ontwerp voor je zodat je precies weet hoe de keuken eruit komt te zien. Na de aankoop van de keuken kun je ook op ons rekenen. We komen de keuken namelijk gratis bij je thuis bezorgen én indien gewenst verzorgen we ook de volledige montage voor je. Heb je tijdens of na het proces vragen? Ook dan kun je gewoon bij ons terecht. Je hoeft je dus nergens zorgen om te maken.

Geef een reactie