Interieur

Transformeer jouw huis met de Japandi stijl

Transformeer jouw huis met de Japandi stijl

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de term “Japandi”. Het is een term die de laatste jaren steeds vaker wordt gebruikt om een specifieke ontwerpstijl te beschrijven. Maar wat is het precies? In dit artikel vertellen we je alles over de Japandi stijl én geven we je tips hoe jij jouw huis kan transformeren met deze stijl.

Wat is de Japandi stijl?

Japandi is een term die is bedacht om de Japanse en Scandinavische stijlen samen te vatten. Het is een warme, gezellige en minimalistische stijl. Deze hippe stijl wordt gekenmerkt door eenvoud, functionaliteit en minimalisme.

In de Japandi stijl combineer je de Japanse perfectie met de Scandinavische simpliciteit en ruimtelijkheid. Kijk niet gek op als je vooral eenvoudige meubels voorbij ziet komen, dit is namelijk typisch Japandi stijl. Natuurlijke materialen en pasteltinten zijn ook typisch Japandi.

Japandi meubels

Wanneer je de Japandi look wil creëren in huis, is het belangrijk om echte Japandi meubels te kopen. Om te beginnen kun je kiezen voor minimalistisch houten meubilair geïnspireerd op Japans design, zoals een eenvoudige eettafel met strakke lijnen en zonder extra toeters en bellen. Als het gaat om stoelen, zoek dan naar lage zitopties of tatamimatten die een zen-achtige sfeer in je huis oproepen.

Je kan ook wat verlichting in Scandinavische stijl of wandkleden toevoegen om wat van de moderne stijl in huis op te nemen. Het toevoegen van natuurlijke elementen zoals planten, stenen of drijfhout zal ook helpen om de twee looks samen te binden, waardoor het een gezellig maar verfijnd gevoel creëert wat écht perfect is voor de Japandi esthetiek.

De beste kleurenpaletten voor Japandi

Japandi is een combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl en daarom zijn er ook veel verschillende kleurenpaletten mogelijk. Zo kun je kiezen voor een warme, gezellige look, of voor een meer moderne inrichting.

Wil je toch wat hulp bij het kiezen van de juiste kleuren? Hieronder staan enkele van de beste kleurenpaletten.

  1. Het rustieke palet: dit palet is gebaseerd op natuurlijke kleuren zoals bruin, groen en beige. Het is perfect voor een warm en gezellig huis.
  2. Het moderne palet: denk bij dit palet aan heldere kleuren zoals roze, blauw en geel. Het zorgt voor een frisse, moderne look in je huis.
  3. Het scandinavisch palet: bij dit palet gebruik je lichte, witte tinten. Het zorgt voor een wat meer Scandinavisch tintje in je interieur.

 

Geef een reactie