InterieurTipsWonen

Schilderij ophangen zonder boren: wat zijn de mogelijkheden?

Schilderij ophangen zonder boren

Schilderijen, foto’s en collages, onze woningen hangen er vol mee. Ze zorgen voor gezelligheid en geven de woning een warme en persoonlijke sfeer. Toch zitten er ook nadelen aan. Als je schilderijen wilt ophangen, zal je meestal moeten boren. Dit gat wordt toch verbloemd door het schilderij, dus daar heb je verder geen last van. Dat zou je inderdaad wel zeggen… toch is dit niet altijd het geval. Als je het interieur wilt aanpassen of als je gaat verhuizen kan het zomaar voorkomen dat je tegen je gatenkaas als muur aankijkt. Dat is niet bepaald bevorderlijk voor de uitstraling van de woning. Vervolgens probeer je met vulmiddel de muur nog van de ondergang te redden, maar zo mooi als vroeger wordt het nooit meer. De oplossing? Niet meer boren natuurlijk! Maar wat zijn de mogelijkheden? Is het überhaupt mogelijk om een schilderij op te hangen zonder gaten in de muur?

Schilderij ophangsysteem

De eenvoudigste manier om schilderijen, posters, foto’s en collages aan de muur te hangen, is door middel van een schilderij ophangsysteem. Deze bestaat meestal uit een rails die aan de muur of het plafond wordt bevestigd. Vervolgens kan je door middel van (on)zichtbare draden de schilderijen bevestigen. Je bepaalt zelf hoe je dit voor je ziet. Wil je bijvoorbeeld over de mogelijkheid beschikken om meerdere foto’s naast elkaar te plaatsen? Wil je een eyecatcher van het ophangsysteem maken en moeten de kabels en de rails zichtbaar blijven? Kies je voor ingebouwde verlichting om jouw kunstwerken écht tentoon te stellen? Werkelijk alles is mogelijk!

Bij sommige ophangsystemen is het nog steeds noodzakelijk om een gat te boren om de rails te bevestigen. Wil je dit echter helemaal niet? Dan bestaan er ook speciale rails die verlijmd kunnen worden. Zo is het boren van gaten of het bevestigen van pluggen helemaal niet meer nodig en blijft de muur in topconditie. Bekijk goed wat de mogelijkheden zijn en welke optie het beste past bij jouw situatie. Zo geniet je altijd van hét perfecte ophangsysteem!

ophangsysteem schilderijen

 

Plaats schilderijen op de grond

Heb je geen zin in het kopen van ophangsystemen en wil je ook geen gaten in de muur boren? Heb je tegelijkertijd wel een prachtig schilderij tot je beschikking en wil je deze dolgraag showen in de woning? Denk dan eens outside-the-box en ga mee in één van de nieuwste woontrends van dit moment: stal de schilderijen uit op de grond.

Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Schilderijen uitstallen op de grond? Dat doe je toch enkel om het proces van het ophangen af te wachten? Dit zie je misschien alleen bij tentoonstellingen. Niets is echter minder waar. Zeker in grote ruimtes kunnen schilderijen op de grond veel voor de sfeer in de kamer doen. Ze geven diepgang aan de ruimte en trekken de aandacht van iedere bezoeker. Gebruik bij voorkeur een lange lege wand en creëer hoogteverschillen met schilderijen van verschillende formaten.

Beschik je slechts over een kleine ruimte? Dan is deze methode af te raden, omdat deze de ruimte in huis verstoord. Kies dan voor een ophangsysteem of waag je aan het boren van gaten. Voor iedere situatie is een oplossing te vinden!

Geef een reactie