InterieurTipsWonen

Waarom kiezen voor een massief houten vloer?

Waarom kiezen voor een massief houten vloer?

Op deze blog kom je regelmatig woontrends en huisinspiratie tegen. Vaak gaan deze over het combineren van meubels en accessoires, de huidige verftrends en ook vloeren komen aan bod. Hierbij zijn houten vloeren altijd zeer populair. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat de houten vloer al jarenlang een ware publiekslieveling is. Maar waarom kiezen zoveel mensen voor een massief houten vloer?

Een massief houten vloer kan zeer veel voordelen opleveren. Niet alleen voor het interieur, maar ook voor de portemonnee. Een nieuwe vloer kopen doe je echter niet zomaar. Je wilt wel weten waar je aan toe bent. Daarom is het belangrijk om eiken houten vloeren inspiratie op te doen, maar ook om meer te weten over de eigenschappen van de vloer. Daarom zetten wij de 3 belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje.

Lange levensduur

Een massief houten vloer is een flinke uitgave. Hierdoor ga je waarschijnlijk niet over één nacht ijs als je deze besluit te kopen. Bedenk echter wel dat de vloer een investering voor de toekomst is. Een massief houten vloer gaat gemiddeld tussen de 25 en 40 jaar mee! Hierdoor profiteer je van een vloer die jarenlang mooi blijft. Zelfs bij intensief gebruik zal er weinig slijtage te zien zijn, mits deze uiteraard goed onderhouden wordt. Daarnaast zal iedere ‘beschadiging’ de vloer nog mooier maken. Hout is een natuurproduct en zijn charme bestaat uit de nerfstructuur en de levendige uitstraling, imperfectie is ook perfect!

Een tijdloze vloer

Ben jij iemand die regelmatig van interieur wisselt en er vervolgens achter komt dat de vloer eigenlijk niet meer zo mooi staat? Zonde, nietwaar? Wisselen van vloer kan enorm veel geld kosten en dat is uiteraard niet wenselijk. Met een massief houten vloer heb je dit probleem echter niet. Een houten vloer is tijdloos, het past bij ieder interieur en zal nooit uit de mode raken. Hierdoor geniet je jarenlang van een geweldige vloer. Of je nu van een klassiek interieur naar modern gaat, de vloer blijft ieder interieur complimenteren. Bovendien heb je keuze uit een enorm breed assortiment van houten vloeren, waardoor je altijd een vloer kiest die bij jou en je gezinssituatie past.

masssief eiken vloer kopen

Warme uitstraling

Een massief eiken vloer kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet echt verliefd op de vloer worden. Dit is meestal echter geen probleem. Er is bijna geen mens die de charme van een houten vloer kan weerstaan. In tegenstelling tot tegels kan een houten vloer zoveel warmte en knusheid bieden. Bovendien is deze tegenwoordig zelfs in combinatie met vloerverwarming te leggen. Hierdoor geniet je niet alleen van knusheid, maar ook nog eens van een comfortabele temperatuur in huis. De uitstraling van hout geeft voor veel mensen de doorslag. Dit in combinatie met de tijdloze uitstraling en de lange levensduur, maakt dat wij het niet gek vinden dat deze vloer zo populair is.

Ben je op zoek naar een houten vloer? Kies dan altijd voor een kwalitatieve leverancier die jou advies op maat kan schenken. Zo weet je zeker dat je voor de juiste vloer kiest en van topkwaliteit geniet.

Geef een reactie