TipsWonen

Tips bij het weghalen van een wespennest

tips weghalen wespennest

Wespen vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Niet alleen zal het gezoem van de beestjes al snel gaan irriteren. Ook loop je het risico op een venijnige wespensteek! Zo’n steek doet niet alleen ontzettend pijn, het kan daarbij voor een ernstige zwelling zorgen. Die zwelling is gevaarlijk voor mensen die allergisch zijn voor wespensteken. In het bijzonder, wanneer zij gestoken worden in hun keel of hals. De zwelling zou hierbij dermate groot kunnen worden, dat zij steeds minder lucht krijgen. Reden genoeg om de wespen ver van je terras of balkon te houden. Dit is echter niet gemakkelijk, wanneer er sprake is van een wespennest in de buurt van je woning.

Zelf een wespennest verwijderen is lastig

Zelf een wespennest weghalen uit je tuin is vaak bijzonder lastig. Zo moet je allereerst over de juiste kleding beschikken, om te voorkomen dat je bij het verwijderen van een wespennest gestoken wordt. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de bestrijdingsmiddelen die effectief zijn. In de winkel kun je verschillende middelen krijgen, die lang niet allemaal goed werken. De kans bestaat dat de wespen gedeeltelijk in leven blijven, waarmee het problemen van de wespen niet volledig verholpen wordt. Tot slot is niet altijd te achterhalen waar het wespennest zich precies bevindt.

Tip: om het vinden van een wespennest makkelijker te maken, kun je de aanvliegroute van de werksters uit het nest volgen.

werk wesp

Professionele hulp bij het verwijderen van wespennesten

Om er zeker van te zijn dat het wespennest op een professionele wijze verwijderd wordt, kan de hulp van een ongediertebestrijder wenselijk zijn. Ongediertebestrijders beschikken over de kleding en hulpmiddelen om de wespennesten vakkundig weg te halen. Zo is de kans minimaal, dat de wespen in leven blijven en dus terug zullen keren. Wist je dat enkel de jonge koningin in een wespennest de winter zal overleven? Het geeft aan, dat het ook in de herfst nog nuttig kan zijn om een wespennest weg te laten halen. Zo ben je een nieuwe wespenplaag tijdens een volgende zomer alvast voor.

Nieuwe wespennesten voorkomen

Naast het laten doden van de jonge koningin in een wespennest, kan het ook slim zijn om gaten in muren te dichten. Dit zijn vaak plekken waar de wespen in de ruimte tussen twee muren kunnen kruipen. Hier hebben zij alle plek om een wespennest op te bouwen. Ook de ruimtes onder een dakbedekking zijn populair onder wespenkolonies. Probeer ze daarom zo goed mogelijk af te dekken!

 

 

Geef een reactie