TipsWonen

Hoe creëer je een industriële stijl in je huis?

Hoe creëer je een industriële stijl in je huis

Een industriële stijl in huis is de laatste jaren steeds populairder geworden. En wij snappen helemaal waarom dit is zo populair is. Je creëert namelijk een moderne met een meer ouderwetse stijl. En dit geeft een tof effect. Nu zal je misschien denken: maar dan heb ik zo’n groot appartement of huis nodig die je vaak ziet in TV programma’s of bladen. Maar gelukkig is dat verre van waar. Je kan namelijk in bijna ieder huis, appartement of flat een industriële stijl creëren. In dit artikel lees je hoe je jouw woonruimte omtovert tot een industrieel design. Ongeacht de grootte van de ruimte.

Begin met een grote opruim

Zoals we al aangeven zie je een industriële stijl vaak terug in grote ruimtes. En dat is niet voor niets. Dit is namelijk een belangrijk kenmerk van een industrieel design. Je wilt ruimte creëren en zo min mogelijk muren plaatsen. Nu begrijpen wij dat dit niet voor iedere woonruimte mogelijk is. Misschien woon je wel in een klein appartement? Of een huis waar je niet veel ruimte hebt. Ook in deze gevallen is het mogelijk om toch dat droominterieur te maken.

En dit doe je door zo veel mogelijk ruimte vrij te maken. Dit begint met een grote opruim. Neem alle spullen kritisch door en kijk of ze nuttig zijn en passen bij een industriële look. Je zal vast merken dat veel meubels en andere spullen niet nuttig zijn of gewoon niet bij het interieur passen. Als je écht serieus bent over een industriële omgeving kan je ervoor kiezen om deze spullen weg te doen en te verkopen. Voor de opbrengst kan je meubels kopen die wél nuttig zijn en bij het design passen.

Meng oud en nieuw

Het mengen van oud en nieuw is één van de belangrijkste doelen van een industriële ruimte. Een van de meest eenvoudige manieren om dit te bereiken is door verschillende soorten hout en metaal naast elkaar te plaatsen.

Ga opzoek naar spullen met gebruikssporen om te gebruiken als ‘oude’ items. Je kan tweedehands winkels bezoeken of winkels die nieuwe spullen met gebruikssporen verkopen. De tweede optie is natuurlijk alleen mogelijk als je budget het toelaat. Met tweedehands spullen werk je mee aan een beter milieu en maak je minder kosten. Daarom vinden wij dit de beste optie.

Voor de nieuwe spullen kies je het liefst voor een winkel die spullen verkopen met een industriële look. Je koopt industriele eetkamerstoelen makkelijk online of wanneer je ze liever eerst test kan je een showroom bezoeken.

industriële eetkamerstoelen

Kies de juiste kleuren

Een industriële ruimte bevat niet veel felle en opvallende kleuren. Je moet juist voor warme kleuren kiezen zoals donkerbruin. Tegenwoordig zie je vaak dat men kiest voor wit en zwart om een moderne uitstraling te creëren. Vermijd dit liever en kies voor uitnodigende en warme kleuren. Voorbeelden van neutrale kleuren zijn natuurlijke materialen zoals hout en bakstenen. Wees dan ook niet zuinig met het implementeren van deze materialen in je ruimte.

Geef een reactie