TipsWonen

7x wat je niet moet vergeten bij een bedrijfsverhuizing

7x wat je niet moet vergeten bij een bedrijfsverhuizing

Jaarlijks vinden er ongeveer 25 duizend bedrijfsverhuizingen plaats in Nederland. Dit kunnen kleine of grote bedrijven zijn, maar elke bedrijfsverhuizing levert een hoop werk en stress op. Om te zorgen dat er niet nog meer stress en werk bij komt hebben wij wat dingen uitgezocht die je niet mag vergeten bij een bedrijfsverhuizing.

1.Business Impact Analyse

Als je een bedrijfsverhuizing gaat doen moet je rekening houden met allerlei verschillende dingen. Het kan namelijk zijn dat je tijdens de verhuizing niet kan werken, je staat dus eigenlijk stil. Wanneer je zo’n downtime hebt kost dat geld, bedenk hoe je die downtime zo min mogelijk maakt. Zoek dus goed uit wanneer tot wanneer je een downtime hebt zodat je dit kan inplannen en kan doorgeven aan de klanten.

2. Is er glasvezel beschikbaar op het nieuwe adres?

Als je naar Amsterdam gaat verhuizen zal je beter internet hebben dan in wanneer je naar het platteland gaat. In het algemeen is het een mooi moment om over te stappen op glasvezel als je dat nog niet had. Dit kan een grote stap vooruit zijn in het bedrijf als je altijd met slomer internet hebt gewerkt. Controleer wel of er een aansluiting is voor glasvezel. Zo niet? Ga dan na wat het graven van een kabel kost, besluit je uiteindelijk toch om een kabel te laten graven? Reken dan ongeveer 15 weken hiervoor.

3.Bereikbaarheid tijdens de verhuizing

Als je gaat verhuizen zul je een paar dagen niet bereikbaar zijn. Hoe ga je dit regelen met de klanten? Je moet met hen goed communiceren en zeggen dat je slechter bereikbaar bent. Wanneer je het duidelijk en eerlijk toegeeft dat je niet of slecht bereikbaar bent, zullen de klanten dit waarderen en hier ontzag voor hebben. Als je echt niet ‘’offline’’ kunt zijn voor je klanten zal je een tijdelijke plaats moeten huren waar je door kunt werken.

4. Wifi dekkingsmeting in nieuwe pand

Hoe goed de verbinding is van je internet hangt grotendeels af hoe de constructie van je pand. Het kan zijn dat je een constructie hebt van grotendeels staal. Laat daarom voor de zekerheid een ICT bedrijf komen die gaat onderzoeken hoe sterk het internet signaal is.wifi

5. Kabels aanleggen in het nieuwe pand

Wanneer je het nieuwe pand gaat inrichten houd dan al gelijk rekening met de benodigde bekabeling. Zorg dat je 2 netwerkkabels en 4 stopcontacten bij ieder bureau hebt, zo kun je 2 monitoren aansluiten, een computer en een telefoontoestel. Vraag ook gelijk aan het bedrijf die de kabels komt leggen of ze de kabels goed en mooi weg willen werken.

6. Vervoer van kwetsbaar apparatuur

Wanneer je het bedrijf gaat verhuizen zal je ook wat computers en beeldschermen moeten verhuizen. Omdat deze dingen erg kwetsbaar zijn zal je hier zorgvuldig mee om moeten gaan. Je kan een verhuisbedrijf in huren die deze spullen zorgvuldig verhuist.

7. Nieuwe ruimtes

Vaak wordt er gebruik van gemaakt in bedrijven namelijk: Outlook. Je kunt hier gemakkelijk de vergaderruimte mee reserveren. Het kan zijn dat je in het nieuwe pand een vergaderruimte meer of minder hebt. Het is geen ramp als het een keer fout gaat, maar iemand moet het toch regelen.

Geef een reactie