InterieurTipsWonen

Zo krijg je het warmer in huis zónder de verwarming aan te zetten

Zo krijg je het warmer in huis zónder de verwarming aan te zetten

Bladeren vallen van de bomen. Regen tikt op de ramen. De wind loeit door de straten. Het is herfst en dus is het tijd om de verwarming weer aan te draaien. Maak je maar weer klaar voor een flinke energierekening. Of toch niet? Met onderstaande tips kan je het stoken misschien nog even uitstellen.

Dubbel glas

De meeste warmte in huizen gaat verloren via de ramen. Dubbel glas is dan ook een veelgeprezen optie om de warmte binnen te houden. De stilstaande lucht tussen de twee lagen glas heeft een isolerende functie. De officiële term voor deze tussenruimte is spouw. Voor nóg meer isolatie kan je ook kiezen voor HR dubbel glas. Bij deze variant wordt de spouw van edelgas voorzien. Dit gas biedt extra isolatie. Voor ultieme isolatie kan je zelfs kiezen voor driedubbel gas!

Raamdecoratie

Zoals eerder gezegd ontsnapt de meeste warmte door de ramen. Hoewel dubbel glas een goede oplossing is, is het tevens een dure uitkomst. Een goedkopere manier om de warmte te bewaren is raamdecoratie. De nummer één keuze qua isolerende raambekleding is het duo plisségordijn. Dit komt door de stilstaande lucht tussen de twee lagen stof. Net als bihttps://www.onlinerolgordijnen.nl/plissegordijnen/duo-plissegordijn-standaardj dubbel glas eigenlijk! Niet alleen kou, maar ook hitte wordt tegengehouden. Ook een isolerend overgordijn is een goede optie. Raambekleding geeft bovendien sfeer aan je interieur. Een win-win dus!duo plisségordijn

 

Rolluiken

Voor extra isolatie kan je er ook voor kiezen om kou van buitenaf tegen te houden. Met rolluiken bijvoorbeeld. Zo wordt de kou geweerd alvorens deze het raam bereikt. Rolluiken zijn bovendien het hele jaar rond nuttig. ‘s Zomers weren ze namelijk juist de warmte van het glas. Daarnaast kent het rolluik nog een aantal voordelen. Zo werkt het geluiddempend, verduisterend en inbraakvertragend. Redenen genoeg dus om voor rolluiken te kiezen!

Voor ultieme isolatie volg je natuurlijk alle drie de tips op. Wedden dat die energierekening flink omlaag gaat? Inspiratie nodig? Kijk dan op: onlinerolgordijnen.nl.

Geef een reactie