TipsWonen

Slimmer printen thuis? 4 handige tips!

Slimmer printen thuis

Dagelijks wordt er ontzettend veel geprint. Hoewel de wereld enorm gedigitaliseerd is, geven de meeste mensen nog steeds de voorkeur aan echt papierwerk. Daar is dan ook niets mis mee, maar veel printen kan wel een enorm kostenplaatje veroorzaken. Zeker wanneer dit niet op de juiste manier wordt aangepakt. Nu het merendeel van Nederland genoodzaakt is om thuis te werken, neemt het aantal printjes in huis ook enorm toe. Daarom is het belangrijker dan ooit om mensen te informeren en adviseren over slim printen. Merk jij ook dat je steeds vaker thuis documenten print? Hier vind je 4 tips om dit slimmer en voordeliger aan te pakken.

1.    Selectief printen

Van zeer lange documenten wil je vrijwel nooit alles uitprinten. Daarom is het belangrijk om selectief te printen. Bedenk van tevoren welke informatie je zeker op papier wilt hebben en wat je ook digitaal kunt laten staan. Maak vervolgens een selectie voordat je begint met printen. Zo bespaar je enorm veel kosten en laat je ook niet onnodig veel papierwerk rond slingeren.

2.    Recycle cartridges

Gooi lege cartridges zeker nooit weg. Vaak belanden deze zonder nadenken in de prullenbak. Niet doen! Deze bevatten namelijk plastic en zijn vervolgens heel moeilijk om weer af te breken door het milieu. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die ze graag innemen. Zij gebruiken deze om nieuwe grondstoffen te produceren of te hervullen en opnieuw door te verkopen. Help de wereld een klein beetje en lever cartridges in. Een kleine moeite, maar een zeer groot resultaat!

Recycle cartridges

3.    Sluit een printabonnement af

Doordat thuiswerken steeds meer het ‘nieuwe normaal’ is geworden, kunnen we er ook niet onderuit om meer thuis te printen. Dit betekent echter wel dat er een extra kostenpost bij komt. Inktpatronen zijn verreweg het duurst. Gelukkig kun je hier eenvoudig op besparen door een printabonnement af te sluiten. Dit is met name relevant voor mensen die veel printjes maken.

Bij een printabonnement zal de printer een signaal geven aan de leverancier dat de cartridges bijna op zijn. Deze zal op zijn beurt weer nieuwe cartridges toezenden. Zo zit je nooit meer met lege handen en beschik je altijd over een fijne voorraad. Dit levert tevens een flinke kostenbesparing op. Bij een printabonnement betaalt iedereen namelijk hetzelfde x bedrag aan abonnementskosten. Of je nu veel of juist weinig cartridges afneemt maakt niets uit. Hoe meer je print, hoe goedkoper je dus uiteindelijk uit zult zijn. Een goede manier om te besparen voor frequent printers.

4.    Genereer een printvriendelijk document

Wil je informatie van een webpagina printen? Dan stuit je al snel op onbelangrijke advertenties, afbeeldingen en andere onnodige zaken die op jouw papier zullen verschijnen. Dit zorgt er alleen maar voor dat de inkt en het papier sneller op zal raken. Niet doen dus! Gelukkig bestaan er verschillende programma’s waarmee je van ieder digitaal document een printvriendelijke versie kunt maken. Een versie zonder achtergrond en reclame. Enkel de benodigde informatie. Je bepaalt zelf hoeveel informatie je stript. Let er wel op dat het document uiteraard goed leesbaar moet blijven.

Geef een reactie