TipsTuinWonen

Alle voordelen van een glazen schuifwand op een rijtje

Alle voordelen van een glazen schuifwand op een rijtje

Ben je van plan om binnenkort een terrasoverkapping of uitbreiding aan je woning te bouwen? Hiermee creëer je uiteraard meer ruimte, zeker wanneer het bijvoorbeeld een verlengde van je huidige woonkamer of keuken is. Op die manier zorg je voor zowel meer woongenot als ook tuingenot. Want zeg nu zelf, wat is er fijner dan op een mooie zonnige dag in je serre of op je terras te zitten en te genieten van al het moois in je tuin? Nu kun je ervoor kiezen om je terrasoverkapping of serre met muren af te maken. Maar wat als er een betere optie is om optimaal te kunnen genieten van je mooie tuin? Zo is het namelijk mogelijk om een glazen schuifwand te plaatsen. Deze zijn de afgelopen jaren alsmaar in populariteit toegenomen, en met goede reden.

Ruimtelijk effect

Een van de voornaamste voordelen van het plaatsen van glazen schuifwanden is het ruimtelijk effect dat je hiermee creëert. Door middel van glazen schuifwanden wordt er namelijk veel lichtinval, en dus ruimte, gecreëerd. Hierdoor zullen de woonkamer en tuin als één aanvoelen, en kun je zelfs binnen van het buitengevoel blijven genieten. Dankzij glazen schuifwanden creëer je een afgesloten wand, maar zonder dat er licht én zicht verloren gaat. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je graag het hele jaar door wilt kunnen genieten van het prachtige uitzicht op je mooie tuin.

Ruimtelijk effect

Energiebesparend

Naast het ruimtelijk effect zijn er natuurlijk nog meer aanzienlijke voordelen van het plaatsen van glazen schuifwanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van energiebesparing? We hechten tegenwoordig steeds meer waarde aan het besparen van energie waar we maar kunnen. Probeer jij ook waar je kunt om energie te besparen? Dan is het wellicht interessant om glazen schuifwanden te overwegen voor je terrasoverkapping. Deze zijn tegenwoordig namelijk prima energiebesparend af te werken. Dit is het gevolg van de doorontwikkeling van het glas. Zo zijn er diverse opties waaronder dubbel glas, thermische isolatie en dubbel glas. Door middel van dergelijke opties zijn glazen schuifwanden prima isolerend. Zo kunnen glazen schuifwanden bijdragen aan een lager energieverbruik.

Uitstraling en uitzicht

Een glazen schuifwand biedt niet alleen een ruimtelijk effect en een lager energieverbruik, maar draagt ook nog eens bij aan de waarde van je woning. Wanneer je ervoor kiest om glazen schuifwanden te laten plaatsen, dan kies je voor een bepaalde uitstraling. Veel mensen kopen glazen schuifwanden dan ook vanwege hun uitstraling. Je woonkamer zal ongetwijfeld enorm veranderen na het plaatsen van zo’n mooie glazen schuifwand. Bovendien heb je op die manier ook nog eens veel meer zicht op je fraaie tuin. Zo vloeien woonkamer en tuin haast naadloos in elkaar over, waardoor je ieder seizoen van het jaar kunt genieten van je tuin.

Geef een reactie