TipsWonen

De voordelen van etherische oliën in huis

lavendel-etherische-olien

Essentiële olie kennen we vrijwel alleen van aromatherapie, maar wist je dat deze ook steeds vaker in dagelijks gebruik wordt toegepast? Het is tegenwoordig helemaal niet vreemd meer als je één of twee aroma diffusers door het huis ziet staan. Ze brengen dan ook niet alleen heerlijke geuren in huis, maar hebben ook talloze voordelen op de geestelijke- en lichamelijke gezondheid van de bewoners. Nieuwsgierig geworden naar de voordelen van etherische oliën in huis? Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet.

Nooit meer nare luchtjes in huis

Heb jij huisdieren in huis wonen? Dan is de kans groot dat anderen dit kunnen ruiken. Ook als jullie ervan genieten om binnenshuis een sigaretje of sigaar op te steken, zal je merken dat de kans groot is dat anderen hier niet zo van genieten. Uiteraard wil je voorkomen dat mensen met een onprettig gevoel je huis binnenkomen. Nare geurtjes verdoezel je gemakkelijk met etherische oliën. Daarnaast worden deze ook nog eens heel gemakkelijk en snel opgenomen in de lucht. Hierdoor is de geur enorm sterk en zal deze elke andere geur verbloemen. Ideaal als je plotseling bezoek krijgt of als er iemand langskomt die niet te spreken is over deze geur. Bovendien is het voor jezelf ook heel fijn om te genieten van een fris ruikende woning.

Goed voor de gezondheid

Wist je dat bepaalde geuren een ware boost kunnen geven aan je geestelijke- en lichamelijke gezondheid? Raadpleeg professionele websites om de werking van verschillende etherische oliën te begrijpen. De meest bekende geur is misschien wel lavendel. Lavendel wordt al sinds oudsher gebruikt om mensen tot rust te laten komen. Het gaat vermoeidheid tegen en kan een ieder sneller in slaap laten vallen. Daarnaast wordt lavendelolie zelfs verkocht om het genezingsproces van (brand)wonden te versnellen. Uit recent onderzoek blijkt dat stressklachten en depressieve gedachtes drastisch vermindert kunnen worden, door middel van het gebruik van etherische oliën.

Etherische oliën als rustmomentje tijdens een drukke dag

Veel mensen hebben tegenwoordig te kampen met stress-gerelateerde klachten. Ze slapen slecht, hebben veel piekergedachtes en zitten gewoon niet lekker in hun vel. Etherische oliën kunnen gebruikt worden als rustmomentje tijdens een drukke dag. Steek even je aroma diffuser aan en geniet van een welverdiende rustgevende geur. Het is immers niet voor niets dat spa’s en massagesalons dol zijn op etherische oliën, ze brengen de gebruiker in extase en veroorzaken een relaxt gevoel.

Etherische oliën in de werkomgeving

Wil je etherische oliën ook gaan gebruiken in je werkkamer? Goed plan! Etherische oliën kunnen de gemoedsrust van mensen drastisch beïnvloeden. Iemand die te kampen heeft met veel piekergedachtes en stress zal logischerwijs een lager werktempo hebben. Je hoofd zit gewoon te vol om je ook nog met andere zaken bezig te houden. Etherische oliën klaren werkelijk de lucht, niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Ze zorgen voor meer licht en openheid in je hoofd, waardoor de werkefficiëntie omhoog gaat. Bovendien kunnen de oliën migraines en zware hoofdpijnen tegengaan en verminderen ze vermoeidheidsklachten. Zodra jij lekkerder in je vel zit, zal je merken dat het werktempo en het uiteindelijke resultaat ook een stuk beter zal worden. Waar etherische oliën wel niet goed voor zijn!

Geef een reactie