TipsVerbouwenWonen

Terrasoverkapping in de winter: winterjas aan en genieten!

Terrasoverkapping

Niet iedereen is even dol op de winter. Veel mensen zien alleen de negatieve aspecten van de overgang naar koud weer. De avond begint vroeger, de nachten zijn koud en de wegen zijn spekglad. Niet iets om heel vrolijk van te worden, of toch wel? We vergeten vaak om naar de charmes van de winter te kijken. De dagen dat er sneeuw valt bijvoorbeeld of de momenten dat we knus onder een dekentje kruipen, iets wat de afgelopen zomer in elk geval zeker niet nodig was. Iets wat we toch wel het meeste verafschuwen aan de winter is het feit dat we niet echt buiten meer kunnen zitten. Halverwege de winter zijn we allemaal enorm bleekjes, worden we ziek van elke bacterie die voorbij vliegt en heeft onze weerstand echt een flinke optater gekregen. Mensen worden ook wel eens gezien als planten, we hebben een aantal uren zon nodig om te kunnen blijven functioneren. Een aantal uren in de kou zitten is echter ook geen fijn idee. Hoe je dit oplost? Een terrasoverkapping natuurlijk! Trek je winterjas dames maar alvast aan en stel je voor hoe het zou zijn om tijdens elk seizoen van het weer te kunnen genieten!

De voordelen van een terrasoverkapping

Steeds meer Nederlandse tuinen worden uitgerust met een terrasoverkapping. Niet zo gek ook eigenlijk als je bedenkt hoeveel vrijheid deze overkapping je biedt. Je bent niet langer meer afhankelijk van het wispelturige weer van Nederland, maar kan gewoon naar buiten als je dat wilt. Regent het pijpenstelen en is het ijskoud? Geen probleem! Onder de overkapping zit je altijd warm en droog. Geen zorgen meer, enkel genieten. Naast het praktische gedeelte is een terrasoverkapping ook nog eens een sfeervolle toevoeging aan jouw tuin. Het geeft je tuin direct dat beetje extra en het kan zelfs leiden tot meerwaarde van je woning.

Terrasoverkapping: ook te gebruiken in de winter?

Ondanks de terrasoverkapping zien veel mensen het nog steeds niet zitten om tijd in de tuin door te brengen als het kwik onder het vriespunt zakt. Bedenk echter dat als je uit de wind en in het zonnetje kan zitten, de temperatuur best wel mee kan vallen. Dit geldt zeker als je ook nog eens de winterjassen van zolder haalt. Trek een lekkere warme jas aan, pak er eventueel een plaid bij, schenk een dampende kop chocolademelk in en geniet van een spannend boek terwijl je de nodige vitamientjes opdoet! Een terrasoverkapping klinkt nog lang zo slecht nog niet!

Met een winterjas in de tuin zitten: yay or nay?

Uiteraard is niet iedereen even gecharmeerd van het idee om met een dikke winterjas in de tuin te zitten. Voor die mensen zijn er gelukkig ook nog genoeg andere oplossingen. Zo zijn er ook terrasverwarmers, die het mogelijk maken om tijdens elk jaargetijde in de tuin te zitten. Bedenk echter wel dat deze een lading stroom kosten en dat dit uiteraard zonde is als je hetzelfde effect kunt bereiken door het dragen van en simpele winterjas.

Geef een reactie