InterieurTipsVerbouwenWonen

Waarom een zonneschermdoek vervangen?

zonneschermdoek vervangen

Je zonnewering heeft het gehele jaar veel te verduren. Hij wordt blootgesteld aan alle weersomstandigheden en dat kan je na enkele jaren goed merken. Zeker met de afgelopen warme zomer is deze vaak gebruikt en constateerde je dat deze aan vervanging toe is. Maar waarom zou je een gehele nieuwe zonnewering kopen als je ook enkel het zonneschermdoek kan vervangen? Veel mensen denken dat het vervangen van een zonneschermdoek een hele klus is. In de praktijk blijkt dit echter enorm mee te vallen. Daarnaast ben je veel voordeliger uit als je het goedkoopste zonneschermdoek op je huidige zonnewering monteert. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk?

goedkoopste zonneschermdoek

Universeel

Zonneschermdoeken kunnen doorgaans op elk type zonnewering gemonteerd worden. Veel mensen denken ten onrechte dat hun zonnewering zo extreem verouderd is dat een modern zonneschermdoek niet meer mogelijk is. Dit is echter in de meeste gevallen een onjuiste beredenering. Zonneschermdoeken zijn over het algemeen universeel te noemen. De techniek die gebruikt wordt om zonneweringen te maken is vrijwel overal hetzelfde. De doeken kunnen dan ook meestal los gekocht worden en op de huidige zonnewering geplaatst worden. Dat scheelt je een hoop tijd én geld.

Verschillende soorten zonnewering

Zonneschermen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Meestal wordt er onderscheidt gemaakt tussen zonneschermen met elektrische en handmatige bediening. Hoe het zonnescherm bediend wordt maakt voor de aanschaf van losse zonneschermdoeken niet veel uit.

verschillende soorten kleuren zonneschermdoek

Waarom een zonneschermdoek vervangen?

De meeste mensen zijn niet bekend met de mogelijkheid om hun zonneschermdoek los te vervangen. Ze gaan er vanuit dat de zonwering in zijn geheel vernieuwd moet worden om de oude uitstraling terug te krijgen. Dat is echter niet het geval. Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om een zonneschermdoek te vervangen. Wij hebben de belangrijkste redenen voor jou op een rijtje gezet:

    • Hoog tijd voor een nieuw doek: na verloop van tijd merk je dat het zonneschermdoek zijn langste tijd heeft gehad. Zelfs als deze niet intensief wordt gebruikt, zal deze alsnog verweerd raken door de weersomstandigheden in ons land. Hoe snel dit proces zal ontstaan is afhankelijk van de kwaliteit van het doek. Als er slijtplekken ontstaan, het doek vaal van kleur wordt of als er zelfs gaten te zien zijn is het hoog tijd om het doek te vervangen. Dit kan in vrijwel alle gevallen door een los doek aan te schaffen.
    • Geen tijdrovende klus: ben jij niet iemand die gezegend is met kennis in klussen en ben je bang dat het een tijdrovende en ingewikkelde klus zal zijn? Geen paniek! Het vervangen van een zonneschermdoek kan door vrijwel iedereen zelf uitgevoerd worden. Het is uiteraard ook mogelijk om het doek te laten vervangen, maar je bent meestal goedkoper uit als je dit zelf doet of het laat doen door iemand uit je omgeving.
    • De staat van de zonnewering: het doek is doorgaans het eerste onderdeel van de zonnewering die vervangen moet worden. Als de voorlijst, de armen en de oprolbuis van de zonnewering nog in prima conditie zijn, is het een stuk goedkoper om enkel een nieuw doek aan te schaffen.

Geef een reactie