InterieurTipsWonen

Meer sfeer in huis? Kies voor glazen hanglampen!

glazen lamp koper

Verlichting speelt een belangrijke rol in iedere woning. Vaak denken we alleen aan de praktische voordelen, maar wist je dat lampen ook nog eens zeer belangrijk zijn voor de sfeer in huis? Daarom is het ontzettend belangrijk om veel aandacht te besteden aan het uitzoeken van de juiste verlichting. Een lamp kopen is echter geen alledaagse bezigheid. Vaak vinden mensen het dan ook lastig om te weten waar ze precies op moeten letten. In dit artikel leggen we uit hoe je meer sfeer in huis creëert door de juiste verlichting te gebruiken. Vooral glazen hanglampen zijn een absolute sfeermaker, maar waarom zijn deze eigenlijk zo populair en hoe combineer je ze binnen jouw interieur?

De populariteit van glazen hanglampen verklaard

Op Directlampen.nl vind je een breed aanbod van glazen hanglampen. Dit is bij veel woonwinkels en webshops het geval. Logischerwijs heeft dit te maken met de groeiende populariteit van deze prachtige lampen. Maar waar komt dat eigenlijk door?

Glazen hanglampen zijn geschikt voor ieder interieur. Het materiaal en de uitstraling is te combineren met diverse woonstijlen, hierdoor is het eigenlijk zeer logisch dat de vraag naar deze lampen zo groot is. Glas zorgt er daarnaast voor dat het licht natuurlijk verspreidt, zonder de tussenkomst van vervelende schitteringen of een afbraak van licht door donkere materialen. Hierdoor geniet je altijd van een natuurlijk (kunst)licht. Glazen hanglampen misstaan zeker niet in de slaap- of woonkamer, maar zijn vooral geliefd boven de eettafel. Dankzij hun luchtige uitstraling is het ook mogelijk om meerdere glazen lampen met elkaar te combineren.glazen lampen eetkamer

Glazen lampen schoonmaken

Ondanks de vele voordelen van glazen lampen zien sommige mensen toch nog steeds het grootste nadeel: vingerafdrukken en vuil. Glas is geen gemakkelijk materiaal als je houdt van sprankelende meubels en accessoires. We weten allemaal dat glazen ruiten zeer snel vies worden. Is dit ook het geval bij glazen lampen? En hoe hou je ze het beste schoon?

Laten we eerst voorop stellen dat glazen lampen nooit vergeleken mogen worden met andere glazen meubels, accessoires of ruiten. De ruiten van een deur worden immers heel vaak aangeraakt en meubels worden de gehele dag door effectief gebruikt. Hierdoor is de kans op vuil en vingerafdrukken veel groter. Glazen hanglampen zal je daarentegen veel minder snel vastpakken. Hierdoor worden ze minder vuil dan je in eerste instantie zou denken. Natuurlijk trekken ze wel stof aan, maar dat is niet anders dan bij andere verlichtingssoorten. Bovendien zijn ze zeer eenvoudig schoon te maken. Hieronder geven we enkele tips:

  • Ga je gourmetten, fonduen of op een andere manier koken onder de lampen? Zorg er dan voor dat je ze netjes afdekt met folie of een plastic zak. Zo voorkom je dat spetters en vuil in de lamp terecht komen. Dat scheelt je een hoop schoonmaakwerk!
  • Het is raadzaam om de lampen minimaal één keer per maand goed schoon te maken. Dit doe je door de lamp los te maken en deze met water af te spoelen. Gebruik vooral geen hardnekkige schoonmaakmiddelen of sponzen, dit kan het glas dof maken. Maak gebruik van een plumeau om stof binnen de lamp te verwijderen.

Ben je overtuigd van de voordelen van glazen hanglampen? Bekijk alle verlichting van Directlampen.nl voor de nodige inspiratie en het grootste aanbod!

Geef een reactie