InterieurTipsWonen

6 simpele aanpassingen in huis met groots effect

aanpassingen huis

 

Voor grote verbouwingen hebben we lang niet altijd tijd. We zijn vaak druk met ons werk, gezin en sociale leven. Gelukkig zijn er ook klussen die minder tijd en geld kosten en die veel rendement opleveren. Volgens experts verhogen deze tips ook nog eens de waarde van je huis. Erger je je altijd aan die koude stroom tocht die langs je trekt, wanneer je lekker op de bank zit? Of ziet je entree er nou niet bepaald uitnodigend uit? Vandaag zetten we een paar van die ergernissen op een rij inclusief oplossing. En reken maar dat die veel extra woongenot zullen toevoegen. Een paar praktische life hacks die je leven zeker zullen verrijken.

Maak je huis tochtvrij

Tocht is niet alleen maar zeer hinderlijk, maar ook heel slecht voor je energierekening. Het betekent namelijk dat er warme lucht naar buiten stroomt en koude lucht naar binnen. Dat voelt niet alleen zeer onaangenaam, maar is ook één van de grootste bronnen van ergernis, vooral in oudere huizen. Begin allereerst met het opzoeken van de openingen en kieren, oftewel de plek waar de tocht binnenkomt. Vaak komt tocht onder de deuren door. Dan is een borstelstrip de perfecte oplossing. Heb je enkel glas en tocht het bij je ramen (en je wilt niet investeren in dubbel glas)? Dan kunnen dikke gordijnen goed helpen. Plaats ook radiatorfolie achter je verwarming. Dit reflecteert alle warmte en zo heb je meer profijt van je verwarming. En uiteraard plaats je tochtstrips in je deuren en ramen (doe dit niet wanneer je binnenkort gaat schilderen). Dit zorgt voor veel extra woongenot.

Declutter je huis

De nieuwste opruimmethodes zoals Marie Kondo en Swedish death cleaning zijn een grote trend. Waarom? Nou, omdat rommel in huis je woongenot plus de aantrekkelijkheid van je huis nou niet bepaald verbeteren. Minimalisme is hot. Degenen die hun huis op deze wijze hebben ingericht, geven zelf ook aan dat ze zich veel prettiger voelen. Hoe je het doet? Bottom line: je neemt afscheid van alles dat je niet gebruikt of niet echt iets toevoegt. Je sorteert al je spullen op soort en eventueel op kleur. Denk aan dozen met sokken, ondergoed, mandjes met kleine spullen netjes gesorteerd in laden et cetera.

Een nieuwe, frisse laag verf

Ok, dit kost wel even iets meer tijd dan een vrije zondagmiddag, maar de investering is relatief laag en het rendement hoog. Alles voelt weer heerlijk fris en nieuw aan. En wist je dat de waarde van je huis er flink door toeneemt? Kies voor een prachtige, nieuwe trendkleur zoals olijfgroen, terracotta of een fraaie zandtint. Je zult zien hoe je huis opknapt van die schilderbeurt. Doe elke maand een ruimte en bereid alles goed voor, dan valt de hoeveelheid werk best mee.

Maak je huis veilig

Er is weinig zo belangrijk als een veilig gevoel in je huis. Misschien is jouw buurt niet zo inbraakgevoelig. Toch is het altijd een aanrader om je huis zo goed mogelijk te beveiligen. En het is echt heel simpel: een goed veiligheidsslot, deurbeslag, deurboompjes en gecertificeerd hang- en sluitwerk. Je vindt al deze materialen op www.veiligheids-sloten.nl/. Daar kun je kiezen uit allerlei verschillende voordeursloten en allerlei andere gecertificeerde materialen om je huis mee te beveiligen. Even monteren en in een middag ben je klaar. Bovendien is zo’n optimaal beveiligd huis ook nog eens een belangrijk selling point wanneer je je huis gaat verkopen. 

Een fraaie entree

Ziet je entree er nou niet bepaald luxe en aantrekkelijk uit? Dit is een zeer belangrijk punt bij het verkopen van je huis. En een fraaie uitnodigende entree is natuurlijk ook prettig voor jezelf wanneer je thuiskomt. Een nieuwe voordeur is niet zo’n enorme investering. Voor een paar honderd euro vind je al een fraai exemplaar. Eventueel kun je ook kijken bij de plaatselijke recycle of tweedehands winkel voor een fraai oud exemplaar. Verf hem mooi donkergroen met hoogglans lak en plaats er twee mooie grote potten voor met een mooie Hortensia, Buxus of een andere struik.

Wil je graag nog meer tips lezen om de waarde van je huis te verhogen? Dan vind je deze blog misschien ook interessant: zo beveilig je jouw woning optimaal tegen inbraken.

Geef een reactie