TipsWonen

Clematis

clematis wit

Kleur aanbrengen in de tuin hoeft echt niet zo heel moeilijk te zijn, er zijn namelijk veel planten te vinden waarmee je jouw tuin kunt opfleuren. Dit grote aanbod met enorm veel keuze maakt het dan ook zo leuk, je kunt als het ware echt een tuin maken die helemaal bij je past. Eén van de soort klimopplanten die altijd weer veel gekozen wordt is de clematis. In dit artikel zullen we deze klimopplant eens even onder de loep nemen. Zo zie je in een oogomslag wat nu precies de klimopplant is en waarom jij er ook zou moeten kiezen voor de clematis. Lees dus snel verder om al je vragen te laten beantwoorden!

De clematis – eigenschappen

Je kunt kiezen uit diverse soorten clematis planten, er zijn er meerdere op dit moment. Op de eerste plaats heb je de lage klimopplanten, deze zie je vaak naast de woning staan. Dit is dan ook een plant die op veel plekken zal kunnen groeien, het is immers mogelijk om deze gewoon naast de woning te plaatsen. Deze soort is te herkennen aan de prachtige wit met paarse bloemen. Deze paarse bloemen zullen in de lente zorgen voor flink wat bijtjes en vlinders, dit maakt hem dan ook zo mooi. Wanneer jij een clematis hebt dan zal je zeker wat meer leven krijgen in de warme periodes van het jaar.

Naast de korte planten is kan je ook kiezen voor de lange klimopplant. Deze zijn in sommige gevallen wel twee meter, denk bijvoorbeeld voor aan een haag of een heg. Deze soort plant bevat net iets andere bloemen, dit maakt het een leuke afwisseling. Deze soort komt iets minder vaak voor, dit komt voornamelijk door praktische redenen

De klimopplant verzorgen

Het zal allemaal afhangen van de grootte van de soort klimopplant op wat voor manier je deze het bestek kunt verzorgen. Bij de grote planten is het wel belangrijk dat je deze niet te groot laat worden, dit gaat er toch een beetje slordig uit zien. Bij de kleinere struiken is het al wat makkelijker, haal hier alleen wel even de overbodige bladeren van de clematis weg. Vraag het ook even na bij de bloemist waar je de zaden koopt, door te bekijken hoe lang hij zal worden kan je makkelijker inzien hoeveel moeite je zal moeten doen om hem te verzorgen.

De clematis is een bijzondere klimopplant die op een eenvoudige manier zal zorgen voor dat extra beetje kleur in de tuin. De bloemen zien er erg mooi uit, ook krijg je in de zomer nog eens veel vlinders die je gezelschap zullen houden. Houd de plant wel een beetje in de gaten, je wilt immers niet hebben dat hij te groot wordt. Maar dit is nu eenmaal altijd zo met een vorm van klimop. Gelukkig is het snoeien en het onderhouden van deze plant zeer eenvoudig, het zal dan ook niet al te veel tijd in beslag nemen. De clematis, de klimopplant die iedere keer weer zorgt voor die prachtige bloemen. Iedereen zou er wel een moeten hebben tegen de woning of tegen de heg!

 

Geef een reactie