InterieurTipsWonen

Zo geef je kunst een mooi plekje in je interieur

Zo geef je kunst een mooi plekje in je interieur

Kunst heeft een bijzonder plaatsje in ons hart. Het geeft mensen de mogelijkheid om hun ware gevoelens te laten spreken. Om hun karakter te tonen. En om het interieur een stukje persoonlijkheid en sfeer mee te geven. Kortom, kunst mag eigenlijk niet in huis ontbreken. Maar hoe verwerk je een prachtig kunstwerk in je interieur? Hoe zorg je dat deze nóg mooier tot zijn recht komt?

Heb je een prachtig kunstwerk in je bezit en wil je graag dat deze dé eyecatcher van de ruimte wordt? Of wil je een kunstwerk juist een beetje subtiel verwerken voor een sfeervolle uitstraling? Dan komt dit artikel op het juiste moment! Wij hebben wat leuke en praktische tips voor je op een rijtje gezet. Lees mee en laat je inspireren.

Pak uit in de hal

De hal is een ruimte waar je slechts kort verblijft. Daarom is het juist belangrijk om hier een goed statement te maken. Het is immers de eerste indruk die telt. Ben jij een ware kunstliefhebber en heb je door de jaren heel wat kunstwerken verzameld? Niet alleen zelf gekocht, maar ook gekregen? Bijvoorbeeld als afscheid collega cadeau toen je na jaren afscheid nam op je werk en zij jouw liefde voor kunst goed hadden opgemerkt? Dan is het natuurlijk leuk om al deze verschillende soorten kunstwerken, met en zonder emotionele waarde, een mooi plekje te geven. Wat dacht je van een geweldige expositiehal in eigen huis?

Zorg er wel voor dat de expositie in je eigen woning één geheel vormt. Plaats je de schilderijen bijvoorbeeld in lijstjes? Kies dan voor dezelfde kleuren en stijlen, zodat je een mooie eenheid creëert. Natuurlijk hoeven niet alle schilderijen hetzelfde formaat te hebben. Verschillende formaten kunnen juist een zeer speelse en sfeervolle uitstraling geven. Zorg er echter wel voor dat de schilderijen op dezelfde hoogte hangen.

Creëer een speciaal hoekje

Ben je dol op kunst? Maar wil je niet dat dit te overheersend aanwezig is in je interieur? Of heeft je partner eigenlijk niets met al die prachtige kunstwerken en zoek je naar een goed compromis? Maak dan een speciaal kunsthoekje waar je al jouw kunst prachtig kunt opstellen. Denk bijvoorbeeld aan een verloren hoekje in de woonkamer of een kleine nis. Dit verleent zich perfect voor het plaatsen van wat kleine bronzen beelden, je favoriete schilderij of een ander kunstwerk wat tot jouw verbeelding spreekt. Zo blijft de kunst in je woning zichtbaar, maar houd je het iets subtieler.

Prominent plekje in huis

Wil je juist dat jouw kunstwerken direct goed opvallen? Dat begrijpen we maar al te goed. Als je een sculpture bij artihove.nl hebt gekocht, wil je natuurlijk wel dat deze een prominent plaatsje in huis krijgt. De mooiste ruimte om jouw kunstwerken te plaatsen is dan ook de woonkamer. Hier ontvang je visite en breng je doorgaans de meeste vrije tijd in door. Plaats daarom gerust dat prachtige beeldje of sculpture in de hoek van de kamer. Laat eventueel accent- of spotverlichting plaatsen om het kunstwerk nog beter tot zijn recht te laten komen. Dat valt lekker op!

Heb je een schilderij waar je super trots op bent? Of misschien wel meerdere schilderijen die eigenlijk ook een plekje in de woonkamer verdienen? Laat dan even het idee los dat je alle schilderijen apart op moet hangen. Juist door verschillende kunstwerken in een groepje bij elkaar te hangen, creëer je een speels, uniek en opvallend geheel. De mix van kleuren en stijlen zorgt vaak voor een verbluffend resultaat. Durf daarom te experimenteren en laat je verrassen!

Geef een reactie