BadkamerTipsWonen

Handig om te hebben in de badkamer!

Ga je binnenkort verhuizen of wil je binnenkort je huidige badkamer een flinke make-over geven? Dan sta je voor een lastige opgave. Waar je vroeger slechts weinig keuze had, is de badkamerwereld tegenwoordig een grote wirwar van verschillende stijlen, materialen en kleuren. Natuurlijk is het fijn om over genoeg keuze te beschikken, maar het kan jouw zoektocht naar de juiste spullen wel een stuk lastiger maken. Daarom is het belangrijk om eerst back to the basic te gaan. Want wat is nu echt noodzakelijk om in huis te halen? In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat sowieso niet in jouw badkamer mag ontbreken. Lees mee en laat je inspireren!

Wastafel

Een wastafel mag natuurlijk zeker niet ontbreken in de badkamer. Hier kan je je tanden aan poetsen, je haren doen, make-up bijwerken of simpelweg even je handen wassen na het plassen. Kortom, zonder wastafels heb je geen goed functionerende badkamer.

wastafel

Bij het kopen van een nieuwe wastafel is het belangrijk om eerst rekening te houden met de beschikbare ruimte. Hoe groot mag de wastafel maximaal zijn? Wanneer je over een kleine badkamer beschikt kan dit best wel een beetje puzzelen zijn. Als de grootte eigenlijk weinig uitmaakt, beschik je direct over veel meer keus.

Bepaal tevens de functie van de wastafel en bedenk goed met hoeveel personen je deze gaat gebruiken. Wanneer jullie badkamer in de ochtend vaak een druk bezochte plek is, kan het fijn zijn als meerdere mensen tegelijkertijd aan de wastafel kunnen staan. Je kunt dan voor een duo-wastafel kiezen of simpelweg een bredere wastafel kopen. Dat bespaart je een heleboel discussies in de vroege ochtend.

Badkamermeubel

Onvoldoende opbergruimte is een groot probleem in de meeste badkamers. De meeste mensen hebben geen idee hoe ze alle badkamerbenodigdheden goed kunnen opbergen. Dat is ook niet gek, want er ligt nogal wat verstopt in deze kleine ruimte. Handdoeken, washandjes, toiletspullen, shampoo, zeepjes, enzovoorts. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het wordt hier opgeslagen. Daarom is de aanschaf van een flink badkamermeubel dan ook zeker geen overbodige luxe.

Heb je onvoldoende ruimte in de badkamer om een groter badkamermeubel te plaatsen en kom je hierdoor ruimte tekort voor het opbergen van toiletspullen? Bewaar sommige items dan op een andere plaats in huis. Laat enkel het broodnodige in de badkamer staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan één fles shampoo en conditioner, een douchegel of badschuim en toiletspullen. Zo bewaar je voldoende ruimte om de badkamer overzichtelijk te houden.

Bewaar overige spullen zoals handdoeken in je eigen kledingkast en investeer eventueel in een make-uptafel voor op de slaapkamer. Zo bespaar je een heleboel ruimte en breng je ook nog eens minder tijd in de badkamer door, waardoor de rest van het gezin sneller aan de beurt kan zijn. Win-win!

Badkamerspiegel

Ook een badkamerspiegel is natuurlijk van essentieel belang. Het grootste voordeel van een spiegel is dat deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Bovendien kan je ook nog eens voor een medicijnkast met spiegel kiezen, waardoor je tegelijkertijd ook over meer opbergruimte beschikt. Ideaal voor een laatste check van je haar, make-up of outfit en je kunt op pad!

Geef een reactie