TipsWonen

4 tips voor een fijne speelkamer in huis!

4 tips voor een fijne speelkamer in huis

Een fijne speelkamer is de ultieme droom voor ieder kind én ouder! Hoe heerlijk is het dat jouw kinderen zich heerlijk terug kunnen trekken in een eigen ruimte? Om de woonkamer weer voor jezelf te hebben en minder last te hebben van slingerend speelgoed? Ook voor kinderen is het natuurlijk geweldig om over een eigen ruimte in huis te beschikken. Een ruimte waar je niet alleen in mag slapen of continu moet opruimen, maar een plek waar zij de baas zijn. Dat wil hij of zij natuurlijk niet in een saaie kamer doen. Daarom geven wij 4 tips om een geweldige speelkamer in huis te realiseren.

1.    Voldoende opbergruimte

Iedere ouder zal beamen dat je met kinderen uiteindelijk altijd ruimte tekort lijkt te komen. Hoe groot je huis in eerste instantie ook lijkt, je groeit er altijd uit. De hoeveelheid speelgoed, gekregen cadeaus en tierelantijntjes hebben al heel lang geleden een einde gemaakt aan jouw geordende interieur. Door de kinderen een eigen kamer te geven, kan je dit gelukkig wel gaan beperken.

Natuurlijk moet er in de speelkamer dan wel voldoende opbergruimte aanwezig zijn. Investeer daarom in een aantal slimme opbergsystemen. Laat bijvoorbeeld een kastenwand op maat maken, zodat je kinderen al hun speelgoed netjes op kunnen bergen. Zo voorkom je dat veel speelgoed alsnog in de woonkamer of in de rest van het huis belandt.

2.    Plaats een oude laptop of pc

De digitalisering van onze samenleving heeft niet alleen effect op ons dagelijkse leven, maar ook op onze kinderen. De meeste kinderen zijn tegenwoordig veel slimmer met elektronisch apparatuur dan wij ooit zullen zijn. Je kunt dit bovendien ook eigenlijk niet meer stoppen. Op veel scholen worden tegenwoordig tablets of laptops gebruikt om schoolwerk te verrichten. Zo worden kinderen klaargestoomd voor de geavanceerde digitale samenleving waarin zij uiteindelijk komen te leven.

Geef daarom gerust toe en plaats een oude laptop of pc in de speelkamer. Je kunt hun internetgedrag gelukkig nog wel in de gaten houden met speciale beveiligingsprogramma’s. Zo geef je ze enkel toegang tot kindvriendelijke websites. Zodat ze eenvoudig wat op kunnen zoeken voor school of lekker online spelletjes kunnen spelen via spellenbox.nl.spellenbox.nl.

 

3.    Laat de kinderen bepalen

Wil je de speelkamer een kindvriendelijke en leuke uitstraling geven? Laat de kinderen dan bepalen. Neem ze mee naar een bouwmarkt en laat ze een keuze maken tussen verschillende behangetjes of verfkleuren. Wanneer je al wat oudere kinderen hebt, kunnen ze eventueel ook meehelpen bij het organiseren van de speelkamer. Laat ze lekker aan de gang met een verfkwast en stimuleer hun creativiteit. Zij zijn de baas. Waarschijnlijk zal je hierdoor versteld staan van het geweldige en creatieve resultaat!

4.    Speelkleed

Een fijn speelkleed mag natuurlijk niet ontbreken. Kies voor een kleed met speelbaan, hinkelbaan of een figuur waar ze graag naar kijken. Houd er wel rekening mee dat een vloerkleed veel stof zal vangen. Zeker indien je voor een hoogpolig tapijt kiest. Als je kinderen allergiegevoelig zijn is dit waarschijnlijk geen verstandige keuze. Kies daarom bij voorkeur voor een laagpolig vloerkleed en stofzuig regelmatig om stofvorming te voorkomen.

Geef een reactie