InterieurTipsWonen

5 tips om meer sfeer in jouw slaapkamer te creëren

5 tips om meer sfeer in jouw slaapkamer te creëren

De slaapkamer is voor velen toch wel een van de belangrijkste plekken in huis. Het is een plek om heerlijk tot rust te komen en waar je je lekker op je gemak hoort te voelen. Maar hoe zorg je ervoor dat er een fijne sfeer in jouw slaapkamer gecreëerd wordt? Wij geven je een aantal tips om ‘s ochtends nog prettiger wakker te worden.

1. Zorg voor de juiste verlichting

Niets is zo vervelend dan ‘s ochtends de lampen aan te zetten en gelijk met het grote licht gewekt te worden. Naast dat het misschien wel functioneel is, is het natuurlijk niet echt sfeervol. Zo kun je bijvoorbeeld met led spotjes een hele gezellige sfeer creëren en zelf bepalen hoe gedimd je het licht wilt hebben. Niet alleen ideaal om ‘s ochtends mee wakker te worden, maar ook heel romantisch als je ‘s avonds je bed in stapt. En zo kun je toch het licht nog fel zetten als je bijvoorbeeld nog een boek gaat lezen.

2. Leg een leuk kleed neer

Ken je dat gevoel dat je ‘s ochtends je bed uit moet, maar je eigenlijk niet wilt omdat het koud is? Hoe fijn is het dan om je bed uit te stappen en met je voeten op een heerlijk zacht kleedje te stappen in plaats van een koude, houten vloer. Daarnaast oogt een kleedje ook nog eens heel gezellig in de slaapkamer. Als je een kleedje gaat uitzoeken zijn er wel een aantal dingen waar je nog even op moet letten. Ga je bijvoorbeeld voor een laag- of hoogpolig vloerkleed? En kijk natuurlijk ook naar de rest van het interieur in je slaapkamer zodat het kleed matcht met de andere kleuren.

3. Kleed het bed gezellig aan

Met een gezellig dekbed kun je al een totaal andere sfeer creëren. Dekbedovertrekken zijn er in allerlei printjes, maar als je het niet te druk wilt hebben kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het dekbedovertrek af te stemmen op de tint van de muur of het vloerkleed. Zo krijg je een mooi en rustig geheel in de slaapkamer. Als je dan ‘s ochtends je bed uit stapt, zorg er dan even voor dat het bed opmaakt en de lakens even recht trekt. Dit geeft gelijk al een heel ander uiterlijk. Het is bijvoorbeeld ook heel leuk om nog een aantal sierkussens op je bed neer te leggen en bijvoorbeeld een mooie sprei in de winter.

Kleed het bed gezellig aan

4. Weg met rommels, maak een gezellig hoekje

Waarschijnlijk komt dit fenomeen jou ook bekend voor; dat ene hoekje in de slaapkamer wat altijd een rommeltje is. Het is vaak zo’n verzamelplek voor kleren omdat je eigenlijk niet weet wat je verder met die plek kunt doen. Nou, nu wel dus! Maak er een gezellig hoekje van door er bijvoorbeeld een mooie plant neer te zetten samen met een gave stoel als eye-catcher. Een gave plant geeft niet alleen sfeer, maar is bijvoorbeeld ook super goed voor je gezondheid, omdat ze de luchtkwaliteit verbeteren. Maar, houdt dit gezellige knusse hoekje dan wel netjes en leg niet alsnog al je kleren over de stoel heen. Want eerlijk is eerlijk, we weten hoe verleidelijk dat is. Geef daarom je rommel een vaste plek. Gooi je kleding meteen in de was, of hang het een dagje te luchten voordat je het weer terug in de kast kunt hangen. Dus.. Weg met de troep en kom maar door met dat gezellige hoekje!

5. Geef je slaapkamer een persoonlijk tintje

Vaak zie je in woonkamers wel wat leuke foto’s, maar deze mogen er ook zeker in de slaapkamer zijn! Zet dus een paar leuke fotolijstjes neer of laat een gave foto op een groot canvas drukken en hang deze aan de muur. Wat bijvoorbeeld ook heel gaaf is, is om een touwtje te spannen en daar met kleine knijpers een aantal foto’s aan vast te hangen. Het is natuurlijk maar net wat jouw smaak is en waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Geef een reactie