TipsWonen

Het effect van een vloerkleed op je interieur

Het effect van een vloerkleed op je interieur

Ben je net verhuisd en vind je dat er nog iets mist in je woonkamer? Je hebt de woonkamer dan wel gevuld met mooie meubelstukken en accessoires, maar toch mist er nog iets in het geheel. Wat dacht je van een prachtig vloerkleed? Een vloerkleed heeft meer effect op een ruimte dan je waarschijnlijk denkt. Zo is een vloerkleed een echte verbinder. Het verbindt al je meubels vloeiend met elkaar. Want ja, je kunt nog zulke mooie meubels aanschaffen, soms vormt het helaas niet meteen een geheel. Met een vloerkleed kun je dit dus wél bereiken. Bovendien kan een vloerkleed de kamer ook ruimer laten ogen. Heb je bijvoorbeeld een smalle, lange kamer? Dan kan een lang en smal vloerkleed voor een rustig effect zorgen én de lengte van de ruimte mooi benadrukken. Maar welk vloerkleed is dan geschikt voor jouw interieur?

Hoogpolig vloerkleed

Wat dacht je van een mooi hoogpolig vloerkleed in je woonkamer? Een hoogpolig vloerkleed is met name in de koude wintermaanden erg fijn voor je voeten. Tegenwoordig hebben veel huishoudens tegenwoordig een harde vloer in de woonkamer. Maar zo’n harde vloer zorgt natuurlijk niet echt voor veel comfort en sfeer. Ook dan biedt een hoogpolig vloerkleed de uitkomst. Bovendien is een hoogpolig vloerkleed ook nog eens erg zacht. Dit type vloerkleed zorgt dan ook voor warmte én comfort, zowel voor je woonkamer als voor je voeten. Wist je bovendien dat je een ontzettend ruime keuze in kleuren, maten en dessins hebt wanneer je voor een hoogpolig vloerkleed kiest? Zo vind je altijd een vloerkleed dat perfect in jouw mooie woonkamer past!

hoogpolig vloerkleed

Vintage vloerkleed

Ga je liever voor de klassieke uitstraling? Schaf dan een mooi vintage vloerkleed aan voor je woonkamer. Een vloerkleed moet natuurlijk wel aansluiten bij de meubelstukken in de ruimte. Een vintage vloerkleed is dan ook een mooie aanvulling op klassieke meubelstukken. Dit zal je hele woonkamer naar een hoger niveau tillen. Een vintage vloerkleed wordt met passie, ambacht en kwaliteit gemaakt. Het geeft je woonkamer een klassieke uitstraling. Doorgaans bestaat het materiaal van een vintage vloerkleed uit 100% wol of zijde. Vintage vloerkleden zijn al jaren geleden gemaakt en al gebruikt. Deze worden met de hand gemaakt, waardoor het stuk voor stuk unieke vloerkleden zijn. Hierdoor heeft een vintage vloerkleed een geheel eigen en unieke look.

Design vloerkleed

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een design vloerkleed. Deze kunnen, net als vintage vloerkleden, een echte toevoeging aan je interieur zijn. Een design vloerkleed is in verschillende maten en vormen verkrijgbaar. Een dergelijk vloerkleed is doorgaans van wol gemaakt. Ken je de vloerkleden van designers als Charlotte Lancelot en Marcel Wanders al? Beide designers ontwerpen bijzondere en unieke design vloerkleden, welke je woonkamer een prachtige uitstraling geven. Het fijne aan design vloerkleden is natuurlijk dat deze er in talloze verschillende kleuren, vormen, maten en dessins zijn. Design vloerkleden worden dan ook  steeds populairder, waardoor er steeds meer keuze is. Zo kun je een prachtig vloerkleed kiezen dat precies in jouw interieur past. Een vloerkleed maakt je interieur pas écht compleet!

Geef een reactie