InterieurTipsVerbouwenWonen

De 3 voordelen van laminaat

voordelen laminaat vloer

Steeds meer mensen kiezen voor een laminaatvloer. Waar we voorheen vooral zagen dat natuurvloeren enorm populair waren, worden deze inmiddels steeds vaker vervangen door de zogenaamde namaak varianten. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste is de kwaliteit van de laminaatvloer er ontzettend op vooruit gegaan. Vroeger kon je goed zien dat het een goedkope vloer was. Het had tevens niks weg van een traditionele houten vloer. Inmiddels kun je deze twee bijna niet meer van elkaar onderscheiden. Dankzij die luxe uitstraling is de populariteit voor de laminaatvloer ontzettend gestegen. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om voor laminaat te kiezen. Wij hebben de belangrijkste 3 voordelen van laminaat voor jou op een rijtje gezet.

1.         Geschikt voor iedere ruimte

Het grootste voordeel van laminaat is dat deze in iedere ruimte geplaatst kan worden. Er zijn zelfs voorbeelden waarbij een gehele trap wordt bekleedt met laminaat. Veel mensen denken dat laminaat niet geschikt is voor vochtige ruimte. Deze gedachtegang is echter onjuist. Ook in de keuken, hal of badkamer kunnen laminaatvloeren gemakkelijk geplaatst worden. Voor deze ruimtes bestaan er speciale waterbestendige laminaatvloeren. Daarnaast is de vloer ook nog eens enorm hygiënisch. Door de naadloze afwerking kunnen vuil en bacteriën zich minder goed nestelen. Dit is ideaal voor ruimtes waarbij kwaliteit hoog in het vaandel moet staan, denk bijvoorbeeld aan de kinderkamer.

2.         Onderhoudsvrij

Laminaatvloeren hebben weinig onderhoud nodig om hun uitstraling te behouden. Dit in tegenstelling tot houten vloeren. Deze zijn vaak gebaat bij veel onderhoud om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast is de beschermende toplaag ook nog eens zeer gemakkelijk schoon te maken. Bij vuil of stof is even stofzuigen en dweilen voldoende om de vloer weer te laten glimmen. Er zijn ook speciale laminaatvloeren die dankzij hun toplaag minder stof aantrekken. Vraag naar de verschillende mogelijkheden in een winkel of de helpdesk van een webshop.

verschillende soorten laminaat

Kwalitatieve laminaatvloeren zijn tevens zeer sterk. Ze kunnen een hoge belasting goed hebben en zullen minder snel slijten. Hierdoor geniet je langer van een mooie vloer. Gaat er onverhoopt toch een plank stuk? Dan kan je deze meestal gewoon vervangen. Zo haal je altijd het meeste uit jouw vloer.

3.         Eenvoudig zelf te plaatsen

Laminaatvloeren zijn zeer betaalbaar en leverbaar in diverse prijscategorieën. Natuurlijke vloeren zijn over het algemeen een stuk prijziger. Daarnaast vragen die om een vakkundige legmethode, een methode die je als leek moeilijk onder de knie kan krijgen. De kosten om een vloer te laten leggen kunnen dan ook flink in de papieren lopen. Bij laminaatvloeren is dit gelukkig niet het geval. Deze is dankzij een eenvoudige legmethode al snel te leggen. Vaak gebeurt dit middels een zogenaamd kliksysteem. De planken kunnen gemakkelijk in elkaar geklikt worden voor het beste resultaat. De tussenkomst van een vakman is meestal niet nodig.Daarnaast is een laminaatvloer ook nog eens gemakkelijk te demonteren en te verwijderen. Je kunt de vloer dan ook meeverhuizen als je de woning verlaat en ook eventuele kapotte planken kunnen makkelijk vervangen worden. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de vloer en kan deze jarenlang meegaan.

Geef een reactie