TipsWonen

Glas-glas zonnepanelen, de voordelen op een rijtje

Glas-glas zonnepanelen

Zonnepanelen zijn door de jaren heen enorm veranderd. Inmiddels ligt de efficiëntie van de meeste zonnepanelen zelfs zo hoog dat ze al over een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar beschikken. Dit was enkele jaren terug nog circa tien jaar. Hierdoor wordt het financiële voordeel steeds groter en wordt het ook steeds aantrekkelijker om voor zonnepanelen te kiezen. Daarnaast worden er ook steeds meer nieuwe soorten zonnepanelen ontwikkeld. Waardoor je jouw keuze geheel op basis van jouw eigen persoonlijke wensen kunt maken. Glas-glas panelen zijn de nieuwste zonnepanelen van dit moment. Maar wat maakt deze zonnepanelen nu precies aantrekkelijker? Wat kun je verwachten? In dit artikel zetten we de voordelen op een rijtje.

Wat is het?

 

We zijn allemaal wel bekend met de standaard zonnepanelen die je inmiddels in bijna iedere wijk wel ergens op de daken ziet pronken, maar wat verstaan we nu precies onder glas-glas zonnepanelen?

Een standaard zonnepaneel bestaat doorgaans uit één laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde kunststof folie. Een groot nadeel van deze constructie is dat ze onder invloed van jarenlange blootstelling aan alle weersomstandigheden een stuk kwetsbaarder kunnen worden. Daarom is het voor een zonnepaneel eigenlijk nooit nodig om ieder jaar honderd procent efficiënt te werken. Sterker nog: door de jaren heen levert het continu wat efficiëntie in, totdat deze echt aan vervanging toe zal zijn. Dit is tegenwoordig doorgaans tussen de twintig en vijfentwintig jaar.

Dat is natuurlijk onwenselijk, want hoe langer de levensduur, hoe meer profijt je van jouw investering zult hebben. Ook fabrikanten beseffen dat er meer gedaan moet worden om de kwetsbaarheid van standaard zonnepanelen te verbeteren. Daardoor zijn glas-glas zonnepanelen uiteindelijk geboren. Deze bestaan uit twee lagen glas, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde, en daartussen de zonnecellen. Twee lagen glas zorgen ervoor dat de zonnepanelen veel minder kwetsbaar zijn, waardoor de degradatie van de panelen door de jaren heen veel lager is. Vaak is deze nog altijd zo’n 87% efficiënt na ongeveer dertig jaar!

Wat is glas gas panelen

Voordelen van glas-glas zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen zijn al enorm groot, dus waarom zou je ook nog eens extra geld investeren voor deze speciale nieuwe variant? Het antwoord is simpel. Glas-glas zonnepanelen beschikken namelijk over extreem veel voordelen ten opzichte van standaard zonnepanelen. Als je dan toch een dergelijke investering overweegt, kun je het beter gelijk goed doen.

Het grootste voordeel van glas-glas zonnepanelen is dat deze uiteindelijk 25% meer op zullen brengen dan standaard zonnepanelen. Dit komt met name doordat ze veel minder kwetsbaar zijn en daardoor minder snel zullen degraderen. Waar standaard zonnepanelen jaarlijks veel van hun kracht inleveren, blijft dit bij glas-glas zonnepanelen jarenlang nagenoeg hetzelfde.

De prijs voor glas-glas zonnepanelen ligt hoger dan gangbare zonnepanelen. Over het algemeen kun je rekenen op een verhoging van circa 25-30%. Glas-glas zonnepanelen met frame zijn dan weer een stuk duurder dan zonder frame. De prijs hoeft echter niet uit te maken, want als de zonnepanelen daadwerkelijk veel meer opleveren dan de standaard variant, heb je dit binnen mum van tijd weer terugverdiend.

Geef een reactie