TuinWonen

Tips voor het vinden van een goede parasol!

Tips voor het vinden van een goede parasol!

Het voorjaar staat weer om de hoek. En dat betekent dat we massaal de tuin in gaan om deze geheel zomerproof te maken. We kunnen niet wachten om na een lange werkdag weer heerlijk in de tuin te zitten of op vrije dagen hier te genieten van de zon of te ravotten met de (klein)kinderen. Vergeet hierbij echter niet om ook je parasol te controleren en indien nodig een nieuwe aan te schaffen. Een parasol is ontzettend belangrijk voor het comfort in de tuin. Fijn om tijdens de warmste uren van de dag uit de zon te zitten of de kinderen tegen zonnebrand te beschermen.

Een parasol kopen lijkt wellicht simpel. Een parasol is een parasol. Deze beschermt je tegen de zon en is enkel in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Even kijken wat bij jouw tuin past en klaar ben je. Helaas, zo werkt het toch vaak niet. Parasols zijn tegenwoordig namelijk in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Dit heeft voordelen, want zo is er immers voor ieder wel wat wils te vinden, maar ook nadelen. Want hoe weet je nu nog welke parasol het beste bij jou past? In dit artikel geven we enkele tips voor het vinden van de juiste tuin parasol.

Zwevend of aan een stok?

Zwevend of niet-zwevend… dat is de vraag! Bij de meeste winkels vind je tegenwoordig een groot assortiment van zowel zwevende- als niet-zwevende parasols. De stokparasol is natuurlijk misschien wel het bekendste model. Dit is tevens ook het oudste model. Op die manier verschenen de eerste parasols op de markt. De techniek heeft door de jaren echter niet stil gestaan. Er is de afgelopen jaren dan ook veel veranderd. De zogenaamde zwevende parasol is hier één van.

Fabrikanten hebben met behulp van de zweefparasol enkele grote nadelen van de stokparasol opgelost. Zo moet een stokparasol eigenlijk altijd in het midden staan en neemt deze daardoor extra veel ruimte in. Een zwevende parasol kan op verschillende manieren boven het terras worden geplaatst. Bovendien is er geen stok nodig, waardoor je enorm veel ruimte bespaart. Zo geniet je van meer comfort op het terras en merk je vrijwel niets van de parasol.

Laat je informeren door een verkoper

Het is belangrijk om voor de juiste winkel te kiezen wanneer je een parasol aanschaft. Kies niet direct voor de eerste de beste parasol die je in een goedkope zaak tegenkomt, want de kans is groot dat deze vervolgens enorm tegenvalt. Kies daarom liever voor een winkel die gespecialiseerd is in tuinproducten. Hierbij kun je rekenen op een professioneel advies en je ook echt laten informeren door iemand die er verstand van heeft. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Vergeet geen beschermhoes te kopen!

Wil je een nieuwe parasol kopen? Vergeet dan ook zeker niet om ook een beschermhoes aan te schaffen. Zo voorkom je dat de parasol blootgesteld wordt aan verschillende weersomstandigheden, waardoor hij veel langer mooi blijft. Je kunt er bij een stokparasol uiteraard ook voor kiezen om deze binnen te plaatsen, waardoor een beschermhoes niet direct noodzakelijk is. Een zweefparasol moet echter altijd wel van een extra beschermlaagje worden voorzien.

Geef een reactie