InterieurTipsWonen

Zo kun je zelf decoratie maken voor in je woning

Zo kun je zelf decoratie maken voor in je woning

Als je huis vol staat met meubels dan betekent dit niet dat je klaar bent met de inrichting. Het leukste moet zelfs nog komen. Dit is natuurlijk het aankleden van je woning met unieke, persoonlijke en prachtige details. Denk hierbij aan de kussens op je bank, maar ook aan de foto’s aan de muren. Je kunt bovendien een persoonlijke touch toevoegen aan je interieur door zelf decoratie te gaan maken. Dat zal onder andere mogelijk zijn met de onderstaande projecten.

Muur Organizer

Zo zou je een muur organizer kunnen creëren. Met behulp van plaatbewerking zal het mogelijk zijn om een metalen exemplaar te maken die je aan de wand kunt hangen. Dit is dan ook een eenvoudig project om zelf te doen, al zou je er ook een gespecialiseerd bedrijf voor in kunnen huren. Het hebben van een muur organizer is hoe dan ook handig. Je kunt dit hulpmiddel in allerlei ruimtes hangen. Zo zou je het op kunnen hangen aan een muur in de garage. Een muur organizer op de slaapkamer van je kind kan bovendien handig zijn, maar je kunt het natuurlijk ook plaatsen in de (bij)keuken.

Flesjes

Daarnaast is het ook hartstikke leuk om flesjes te maken in combinatie met een proces genaamd spuitgieten. Vervolgens is het mogelijk om de flessen zelf te verven. Hierdoor kun je je creativiteit helemaal laten gaan en prachtige flesjes maken. Nadat je dit gedaan hebt kun je er prachtige bloemen in plaatsen. Dit zal ervoor zorgen dat je inrichting direct een stuk kleurrijker en fleuriger wordt. Het leuke aan dit project is dat het echt een fluitje van een cent is. Waarom je spuitgieten moet gebruiken? Nou, zo is de kans groot dat de fles niet zomaar kapot gaat als je het per ongeluk laat vallen. Bij een glazen exemplaar is dit helaas wel het geval.

Kokedama

Je kunt bovendien een minituin maken met Paphiopedilum. Hiervoor moet je eerst wel de orchidee uit zijn pot halen. Gelukkig kan dit gewoon, de plant heeft namelijk luchtwortels. Zo kan het alsnog voeding vinden. De pot dient dan ook puur als een handig oppervlakte om de orchidee neer te zetten. Dit kan uiteraard vele malen leuker. Zo kun je dit doen door de kluit te verpakken als kokedama, wat een mosbal is. Je kunt dit zonder twijfel zelf doen, wat het een heel leuk DIY project maakt om je woning te decoreren.

Geef een reactie