InterieurWonen

Nieuwe hanglampen kopen? Hier moet je op letten

Hanglampen kopen

Het kopen van nieuwe lampen kan hartstikke leuk zijn, maar is ook niet altijd de makkelijkste klus. Tegenwoordig vind je lampen in alle soorten en maten en zijn ze ook nog vrijwel overal verkrijgbaar. Stap de eerste de beste winkel in en je zal overweldigd worden door het grote assortiment. Als je echt voor kwaliteit wilt gaan en een unieke lamp in huis wilt halen, stap je echter niet de eerste de beste zaak binnen. Kwalitatieve webshops zoals Sweetlivingshop.nl bieden altijd net dat beetje extra aan en geven je lampen die binnen vrijwel elk interieur passen. Toch kan het dan nog steeds lastig zijn om de juiste keuze te maken. Om de zoektocht naar de perfecte hanglampen een stukje makkelijker te maken, vertellen wij je in dit artikel waar je precies op moet letten.

Beschik je al over een lichtplan?

Als je zeer specifiek op zoek bent naar hanglampen, gaan wij er vanuit dat je weet wat deze verlichting voor een ruimte kan doen. Het komt echter ook geregeld voor dat mensen enkel voor een bepaalde lamp kiezen omdat ze de uitstraling zo mooi vinden. Natuurlijk is dat ook een belangrijke en goede reden om voor een specifieke lamp te gaan, toch mag dat niet de enige reden zijn. Vind je het lastig om te bepalen welke verlichting je nodig hebt voor jouw woning? Ga dan over op een lichtplan! Een lichtplan kan jou helpen bij het in kaart brengen van je wensen en verlangens. Bovendien bekijk je zo ook uit praktisch oogpunt de ruimte. Boven de eettafel kunnen hanglampen bijvoorbeeld vaak niet ontbreken, maar zijn hanglampen ook wel zo geschikt voor boven de salontafel? Weeg continue de mogelijkheden tegen elkaar af en bekijk of een lamp nodig is uit praktisch oogpunt of om juist meer sfeer in een ruimte te brengen.

Tip: maak een plattegrond van de woning en teken alle meubels hierop in. Zo zie je precies welke meubels misschien wat extra verlichting nodig hebben en welke meubelstukken juist geaccentueerd moeten worden met sfeerverlichting. Geef dit eventueel met meerdere kleurtjes aan en maak een legenda om het geheel overzichtelijker te maken. Zo maak je het shoppen voor hanglampen van Sweetlivingshop.nl een stuk gemakkelijker!Hanglamp kopen

Kies voor energiezuinige lampen

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de energiezuinigheid van bepaalde lampen. In een tijd waarin duurzaam leven centraal staat is het van essentieel belang dat we kritisch kijken naar ons energieverbruik. Bij de aanschaf van nieuwe hanglampen is het dan ook belangrijk om na te denken over de energiezuinige kwaliteiten van deze lamp. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor tl- of led-verlichting. Denk er hierbij wel aan dat dit soort verlichting ook veel kunnen doen voor de sfeer die zij uitstraling. Tl-verlichting is bijvoorbeeld een stuk harder dan gewone sfeerverlichting. Deze zijn dan ook misschien minder geschikt voor in de woonkamer. Je kunt er echter wel voor kiezen om deze te verwerken in bepaalde meubelstukken. Zo zie je tegenwoordig steeds vaker dat er tl-buizen gebruikt worden in tv-meubels. Zo geniet je van extra (energiezuinige) verlichting in de woonkamer, zonder veel sfeer te verliezen.

Geef een reactie