DuurzaamWonen

Langere tijd van huis om op vakantie te gaan

Langere tijd van huis om op vakantie te gaan

Heb jij altijd al voor een langere tijd op vakantie willen gaan? Misschien heb je een duurzame vakantiewoning waar je goedkoop kunt verblijven, vrienden in het buitenland of zoek je gewoon een manier om Nederland te ontsnappen. Als je voor een langere tijd weggaat, is het soms handig om een plan te maken voor je bestemming(en). Lees hier meer over hoe je een land uitkiest, hoe je goedkoop kunt reizen, over wonen en werken of vrij nemen.

Land uitkiezen

Misschien weet je al welk land je wil bezoeken omdat je er al vaker geweest bent of gewoon een goed gevoel erover hebt. Ben je er nog niet over uit waar je wil verblijven? Dan is het handig om eens na te gaan waar je precies naar op zoek bent. Mocht je gewoon willen relaxen en willen genieten van het strand dan is het handig om te kijken naar de temperaturen in de periode wanneer je wil reizen en naar de locatie. Zo zijn er binnen Europa vele bestemmingen waar het weer zeer aangenaam is en mooie stranden te vinden zijn. Ben je op zoek naar kunst, cultuur of geschiedenis? Dan zul je misschien wat onderzoek moeten doen om te kijken waar je dit kunt vinden. Je kunt natuurlijk ook meerdere aspecten met elkaar combineren en meerdere landen bezoeken.

Goedkoop reizen

Reizen hoeft niet duur te zijn. Natuurlijk is een vliegticket naar Azië niet altijd goedkoop, maar als je de aanbiedingen in de gaten houdt kun je soms voor een prikkie ergens heen vliegen. Het voordeel van Oosterse landen is dat de prijzen lager liggen dan in Nederland, als je dus eenmaal op bestemming bent gekomen zul je minder betalen voor je verblijf en dagelijkse uitgaven. Je kunt binnen Europa ook met de trein reizen, dit kan soms ook voordeliger zijn dan het vliegtuig, afhankelijk van het moment. Mocht je toch met het vliegtuig gaan, wacht dan gewoon tot je een ticket tegenkomt met een goede prijs. Vaak is het goedkoper om zelf een verblijf en ticket te zoeken dan een combinatie hiervan te boeken.

Wonen

Je hebt hoogstwaarschijnlijk een huis in Nederland, maar wat kun je daarmee doen? Je maandelijkse kosten lopen natuurlijk door, en niet iedereen heeft een vetpot om dubbele huur mee te betalen. Kies ervoor om je huis tijdelijk te verhuren, bijvoorbeeld aan meerdere mensen voor korte periodes of aan een enkel iemand voor een langere periode. Ben je van plan om lang te reizen en wil je je niet druk maken? Dan kun je altijd nog je huur opzeggen en gewoon vertrekken. Als je toch van plan bent om lang weg te blijven kun je net zo goed weer op zoek gaan naar een nieuwe woning zodra je weer terug bent.

Werken of vrij nemen?

Heb je een baan waarbij je online kunt werken? Perfect, het enige wat je nodig hebt, is een laptop en een werkende internetverbinding. Op deze manier kun je werken terwijl je op reis bent. Neem vrij als je genoeg geld hebt gespaard om de tijd door te komen.

Geef een reactie