TuinWonen

Tuininspiratie voor het najaar

tuininspiratie najaar

Het najaar staat voor de deur. Wil jij nog van je tuin blijven genieten? Maak hem dan klaar voor de herfst met de handige tips in dit artikel. Want ook in de herfst, kunnen we nog steeds heerlijk genieten in de tuin. Lees snel verder hoe.

1. De juiste sfeerverlichting

Ben jij gezegend met een veranda? Dan is het zelfs op een herfstavond nog heerlijk genieten buiten. Als je dan ‘s avonds buiten zit, wil je natuurlijk wel dat het er gezellig uitziet. Met de juiste sfeerverlichting geef jij jouw tuin een aangename herfstsfeer. Begin met je terras te voorzien van kaarsjes. De flikkerende vlammetjes geven een gezellige sfeer. Kaarsen staan ook goed in grote kandelaars. Zet deze langs het looppad naar je tuin voor een sfeervolle uitstraling. We zien tegenwoordig ook veel lampjessnoeren in de achtertuin. Deze zijn leuk tussen twee bomen of slingerend onder je pergola. Zo ziet je tuin in de avonduren er ook prachtig uit.

2. Aangename warmte

Iets waar je rekening mee moet houden, is dat in de herfst de temperatuur afneemt. Wat extra warmte is dan zeker niet overbodig. Denk aan een gezellige vuurkorf of een heater. Dan is het zelfs in het najaar nog goed vertoeven buiten. Erg trendy zijn de vuurtafels. Deze staan vaak prominent in het midden van je veranda. Zo geniet iedereen evenveel van de warmte.

3. Najaardecoratie

Als de herfst is aangebroken, wil je dit natuurlijk ook uitstralen in je tuin. Met mooie najaardecoratie breng jij die gezellige herfstsfeer naar je eigen balkon of tuin. Denk aan kleurrijke pompoenen, dennenappels of aan eikels en kastanjes. Zo zijn er nog allerlei andere voorwerpen die doen denken aan het najaar. Werk met kleuren als okergeel, diverse bruintinten en bordeauxrood. Prachtige kleuren die we associëren met de bladverkleuring in de herfst.

4. Leuk gezelschap

Het najaar biedt zowel donkere dagen als zonnige dagen. Als die zon dan weer een keer doorbreekt, moeten we er wel van genieten. Neem met een vriend(in) plaats op die knusse bistroset achter in de tuin om die laatste zonnestralen nog mee te pakken. Met een kopje koffie en wat lekkers blikken jullie gezellig terug op de zomer. Leuk gezelschap is ook fijn als je in de avond buiten wilt zitten. Gezellig met het gezin in de tuin loungeset onder de overkapping. Met een warm dekentje en kopje thee de dag afsluiten.

Geef een reactie