TipsVerbouwenWonen

De vier grootste voordelen van een kunststof dakkapel

voordelen kunststof dakkapel

De voordelen van kunststof ten opzichte van hout of andere materialen, dat is iets waar je al snel benieuwd naar bent als je een nieuwe dakkapel wilt aanschaffen. We kunnen duidelijk zien dat de populariteit voor de kunststof dakkapel de afgelopen jaren flink is toegenomen. Maar waarom is dit eigenlijk? De toename in populariteit is voornamelijk te wijten aan de verbeterde technologie. Waar kunststof voorheen nog als minder mooi werd beschouwd, weten de meeste mensen dat kunststof tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden is. De uitstraling zit goed, dan rest het je enkel om van de voordelen te gaan genieten. Maar welke voordelen zijn dit precies? Wij zetten de vier grootste voordelen van een kunststof dakkapel voor jou op een rijtje.

1.         Onderhoudsarm

Laten we eerlijk wezen: een dakkapel wordt niet op een makkelijk bereikbare plek geplaatst. Als je niet zo’n durfal bent, kan op periodieke wijze het dak opklimmen een minder prettige gedachte zijn. Een houten dakkapel vergt helaas veel aandacht & tijd. Dat geeft jou niet alleen de belangrijke taak om deze goed te onderhouden, maar zorgt er ook voor dat je regelmatig deze enge klim naar boven moet maken. Als je hier niet op zit te wachten, kan een kunststof dakkapel de uitkomst bieden. Kunststof staat bekend om haar onderhoudsvriendelijke kwaliteiten. In tegenstelling tot hout, behoud deze jarenlang haar mooie uitstraling en is verven en schuren niet noodzakelijk. Natuurlijk kan het wel eens fijn zijn om de dakkapel af te soppen, maar hierbij is een jaarlijkse schoonmaakbeurt al voldoende.Onderhoudsarm kunstof kozijn

2.         Langere levensduur

Een dakopbouw wordt als investering voor de toekomst beschouwd. Hier wil je dan ook zo lang mogelijk profijt van hebben. Helaas kan hout al snel aangetast worden door weersomstandigheden of, in het ergste geval, houtrot. Doordat hout aanzienlijk minder bestand is tegen invloeden van buitenaf, zal deze ook van een minder lange levensduur genieten. Wanneer jij alles uit je investering wilt halen en de komende jaren volop van jouw dakopbouw wilt genieten, is een kunststof dakkapel een uitstekende keuze.

3.         Niet van echt hout te onderscheiden

Maar hoe zit het dan met de uitstraling van een kunststof dakkapel? Ondanks dat hout ook nadelen kent, zijn veel mensen gecharmeerd van de natuurlijke en warme uitstraling van dit materiaal. Vroeger kon kunststof daar niet tegenop. Inmiddels gelukkig wel! Anno 2019 kan je kiezen voor een speciaal soort kunststof met een houtnerfstructuur. Dit materiaal is werkelijk niet van echt hout te onderscheiden, terwijl je wel van alle voordelen van kunststof geniet.

4.         Betere isolatie

Kunststof kan de isolatiewaarde van je woning in één klap verhogen. Het houdt de warmte namelijk goed tegen en de kou buiten de deur. Hierdoor verlaag je de stookkosten aanzienlijk, omdat je langer van een aangename temperatuur op zolder geniet. Lagere stookkosten betekent direct dat jij meer geld in je portemonnee houdt. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu én het energielabel van je woning. Al met al een echte win-win situatie dus!

Geef een reactie