InterieurTipsWonen

Waar moet je op letten bij het kiezen van raamdecoratie?

Waar moet je op letten bij het kiezen van raamdecoratie

Het interieur van je dromen begint bij de juiste raamdecoratie. Het is niet alleen prettig om naar te kijken, het helpt je ook met het beschermen van je privacy en het controleren van de lichtinval. Raamdecoratie is tegenwoordig beschikbaar in veel soorten, maten en kleuren en dat maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken. Daarom vertellen we in dit artikel waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste raamdecoratie van Tuiss.

De ruimte

Verschillende ruimtes hebben verschillende soorten raamdecoratie nodig. In de slaapkamer moet je raamdecoratie ervoor zorgen dat het koel en donker is, terwijl je in de woonkamer op zoek bent naar een mooie lichtinval en privacy. Voor de slaapkamer kan je dus het beste kiezen voor een rolgordijn of voor verduisterende Tuiss gordijnen en in de woonkamer heb je meer aan raamdecoratie met een transparante stof.

De stijl van je huis

Raamdecoratie valt echt op. Wanneer de stijl van je raamdecoratie niet past bij de rest van je interieur, dan is dat heel storend. Wanneer je bijvoorbeeld een heel strak interieur hebt, valt het meteen op als je daar gordijnen uit een landelijk interieur bij hebt hangen. Voor een modern interieur kan je daarom beter kiezen voor jaloezieën in een metaaluitvoering of voor subtiele vouwgordijnen. Voor een landelijk interieur moet je juist voor het tegenovergestelde kiezen en gaan voor gordijnen van een zware stof of minder zware gordijnen met overgordijnen van Tuiss.

Onderhoud

Natuurlijk wil je het liefste zo lang mogelijk van je raamdecoratie genieten, dus denk ook goed na over het onderhoud. Over het algemeen heeft je raamdecoratie niet zo vaak onderhoud nodig, maar als het nodig is, moet je het wel goed doen. Denk er daarnaast ook over na hoe vies je raamdecoratie kan worden op de plek waar je het wil ophangen. In de keuken is het een beter idee om te kiezen voor raamdecoratie die niet zo gevoelig is voor etensvlekken en geurtjes, terwijl je in je woonkamer beter voor raamdecoratie kan kiezen die niet zo snel stoffig wordt.

De stand van de zon

Afhankelijk van hoe je huis is gebouwd, heeft de ene kamer veel meer zon dan de andere kamer. Als een kamer de hele dag in de volle zon staat, kan het erg warm worden. Veel mensen vergeten om op dit soort plekken de juiste raamdecoratie te kiezen. Je moet namelijk op zoek gaan naar raamdecoratie die de zon niet tegenhoudt, maar juist filtert. Zo kan je wel genieten van het natuurlijke licht, en heeft de kamer nog steeds een aangename temperatuur. Daarvoor zijn duo plisségordijnen of duo rolgordijnen van Tuiss bijvoorbeeld heel goed geschikt.

Duurzaamheid

Kies voor raamdecoratie die is gemaakt van duurzame materialen. Zo weet je zeker dat je raamdecoratie een lang leven heeft en het is natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu. Het kan ook helpen om raamdecoratie uit te kiezen die niet te trendgevoelig is, of die niet alleen past bij een bepaalde situatie. Kies voor de kinderkamer bijvoorbeeld voor neutrale gordijnen zonder print, dan kunnen ze ook nog worden gebruikt wanneer het interieur van de kamer wordt aangepast.

Geef een reactie