TipsTuinWonen

Klaar voor zonovergoten dagen? Pak dan eerst de tuin aan!

zonwering

De zomer is eindelijk weer in zicht. Dat betekent ook dat we hopelijk veel mooie dagen mogen verwachten. Goed nieuws voor mensen met een eigen tuin! Of toch niet? Want die mooie tuin heeft de afgelopen winter en het wisselvallige voorjaar toch wel in kwaliteit ingeleverd. Hierdoor moet er nog een hoop gebeuren voordat je echt van de eerste zonovergoten dagen kan genieten. Hoog tijd dus om de tuin aan te pakken. Zo kan je bij de eerste echte zonnestralen direct op je tuinstoel plaatsnemen en volop genieten! Maar wat is daar precies voor nodig? Wij geven enkele tips!

Denk aan een goede zonwering

Zit je regelmatig hele dagen in de tuin of heb je kinderen die graag buiten spelen? Zorg dan zeker voor een goede pergola zonwering. Zo kan je tijdens de warmste dagen fijn de zonwering gebruiken. Dat is niet alleen aangenamer qua temperatuur, maar ook voor de bescherming van de huid. Natuurlijk raden we alsnog aan om ook in de schaduw zonnebrand te smeren, maar een goede zonwering kan al enorm veel helpen. Zeker met zeer jonge kinderen is dit een prettig idee.

pergola zonwering

Natuurlijk wordt een goede zonwering niet alleen gebruikt tijdens de warmste dagen. Deze worden bijvoorbeeld ook gebruikt om serres of grote raampartijen zoveel mogelijk buiten de directe zon te houden. Iedereen die over grote raampartijen op het zuiden beschikt, weet dat de temperatuur in huis snel kan oplopen als de zon schijnt. Zelfs in de herfst of het voorjaar kan het ‘broeikaseffect’ ontstaan. Daarbij kan een zonwering zeker van pas komen.

Ruim de tuin op

Nadat de tuin een hele winter niet gebruikt is, zal deze er een stuk minder mooi uitzien. Vaak zien we dat mensen hierdoor geen zin meer hebben om in de tuin te zitten. Zonde, want dat kan het wooncomfort enorm negatief beïnvloeden. Wacht daarom niet te lang, maar ruim de tuin eerst eens flink op. Dan zie je ook met welke ruimte je straks kunt werken en wat er nog gedaan moet worden. Schakel eventueel de hulptroepen in om de straat schoon te spuiten en onkruid te wieden. Zeker als je zelf fysiek hier niet toe in staat bent, kan dat enorm prettig zijn.

Vraag om advies aan een hovenier

Heb je er wel eens over nagedacht om een hovenier in te schakelen? Dit is een ware tuinspecialist die samen met jou de mogelijkheden kan bekijken. Zo ontwerpen jullie samen jouw droomtuin. Inclusief een geweldige veranda zonwering, een prachtig kleurenpalet en alles waar je ooit van gedroomd hebt. Een hovenier kan dit mogelijk maken.

veranda zonwering

Wist je dat een hovenier zelfs kan helpen om de tuin op orde te houden? Door de drukte van de alledaagse dag vinden veel mensen het lastig om hun tuin te onderhouden. Een hovenier kan dit werk zoveel mogelijk voor jou overnemen. Hij kan bijvoorbeeld het periodieke onderhoud van jouw tuin regelen. Dan is het voor jou enkel nog belangrijk om incidenteel de planten water te geven en af en toe wat onkruid weg te halen. Groot onderhoud is nooit meer nodig. Dat bespaart je een hoop tijd en stress. Die tijd kun je weer gebruiken om te genieten van eigen tuin!

Geef een reactie