BadkamerTipsWonen

Een kleine badkamer inrichten: zo pak je dat aan!

kleine badkamer inrichten

Ga jij binnenkort verhuizen naar een woning met een kleine badkamer? Of beschik je al tijden over een kleine badkamer en heb je geen idee wat je met de ruimte aan moet? Je bent echt niet de enige! Doordat de Nederlandse bevolking steeds meer groeit, zien we ook dat de woningen kleiner worden. Dit is immers noodzakelijk om iedereen een eigen plekje te kunnen geven. Hierdoor moeten we echter wel creatiever met ruimtes omgaan. In sommige ruimtes is dit geen probleem, maar in de badkamer kan dit wel wat strubbelingen opleveren. Je wilt immers nog steeds genieten van een comfortabele plek om jezelf te wassen, op te frissen en even te ontspannen. Maar hoe pak je dit aan in een kleine ruimte? Hoe richt je een kleine badkamer met de items van Bad&Body in? Wij geven een aantal tips!

Kies voor een inloopdouche

Een douche is natuurlijk in elke badkamer onmisbaar. Dit betekent uiteraard ook dat in de kleine badkamer voldoende ruimte vrijgemaakt moet worden. Maar hoe doe je dit als de ruimte al zo ontzettend beperkt is? Onze mening is dat in elke badkamer een douche past. Het maakt hierbij niet uit hoe groot de ruimte is. Voor kleine badkamers raden wij een inloopdouche aan. Een glazen wand en deur neemt immers veel minder ruimte in beslag dan en gigantische cabine. Bovendien zijn inloopdouches in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor vind je er altijd wel één die in jouw kleine badkamer past.inloopdouche

Een bad plaatsen?

Een douche past vrijwel altijd in een kleine badkamer. Als je echter je zinnen op een bad hebt gezet, vraagt dit om veel meer creativiteit. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is. Als je een bad verkiest boven een douche zijn er altijd manieren te vinden om deze toch binnen de badkamer te verwerken. Allereerst raden wij aan contact op te nemen met een badkamerspecialist. Aan de hand van de afmetingen van jouw badkamer kan deze vertellen wat er mogelijk is en hoe het ruimtegebrek opgelost kan worden.

In kleine badkamers wordt er vaak gekozen voor een bad-douchecombinatie. Hierbij profiteer je niet alleen van een bad, maar is er ook een douchegedeelte bij. Zo sla je twee vliegen in één klap en kost het evenveel ruimte. Je kunt ook voor een hoekbad kiezen. Deze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar en kunnen tegen een ‘loze hoek’ geplaatst worden. Zo bespaar je eenvoudig veel ruimte.Een bad plaatsen

Geschikte wastafel

Iedere badkamer heeft ruimte voor een enkele of dubbele wastafel. In een groot gezin kan het echter lastig zijn om over slechts één wastafel te beschikken. Als dit het geval is, raden wij aan om een goed badkamermeubel aan te schaffen. Hierin kunnen alle producten gestald worden die normaal gesproken op de wastafel worden gezet, zodat je ruimte bespaart. Je kunt ook kiezen voor een medicijnkastje met spiegel. Deze hang je boven de wastafel en hier kan je veel spullen in kwijt. Ook een kaptafel of aparte wastafel in één van de andere kamers kan solaas bieden. Hierdoor hou je de badkamer ruimtelijk en overzichtelijk.

Geschikte wastafel

Geef een reactie