InterieurTipsTuinWonen

Grote sterke kamerplanten: een ware must!

Grote sterke kamerplantencopyright Chic Plants bv

Groen, groen en nog eens groen… deze kleur speelt een allesbepalende rol binnen de meeste Nederlandse interieurs. Nee, dit betekent niet dat je alle wanden in het groen hoeft te verven. Wees maar niet bang! Met de groene woontrend bedoelen we voornamelijk de zogenaamde ‘Urban Jungle’. Planten dus. Planten in alle soorten, maten en kleuren. Wie bij het lezen van planten al afhaakt, kunnen wij geruststellen: je hoeft echt niet over enorme groene vingers te beschikken om meer groen in huis te halen. Er bestaan genoeg grote en sterke kamerplanten die om weinig onderhoud vragen. Met kamerplanten maak je niet alleen een enorm statement binnen je woning, maar geniet je ook nog eens van een aantal gezondheidsvoordelen. Wij hebben voor jou onze top 3 grote en sterke kamerplanten op een rijtje gezet. Grote kamerplanten kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

1. Alocasia Sarian

Ben je op zoek naar een plant die veel sfeer in huis kan brengen, maar om slechts weinig onderhoud vraagt? Dan is de Alocasia Sarian helemaal wat je zoekt. Deze plant wordt ook wel een Olifantsoor genoemd. Werp één blik op de vorm van de bladeren en je weet direct waarom. In tropisch regenwouden kunnen deze planten enorm groot worden. De gigantische bladeren worden daar zelfs gebruikt om onder te schuilen. In huis zal de Alocasia Sarian natuurlijk nooit zo groot worden. Wel vormen de bladeren een geweldige eyecatcher binnen jouw woning.

Alocasia Sarian plant
copyright Chic Plants bv

Het onderhoud van een Alocasia Sarian is niet al te moeilijk. Natuurlijk blijft het wel belangrijk om de voorschriften te lezen. Zo houdt een Olifantsoor van water. Daarom moet de grond continu licht vochtig zijn. De wortels mogen echter niet onder komen staan, dus voorkom wel een waterbad! Een Olifantsoor groeit naar de zon toe. Wanneer deze niet in het zonlicht staat, zullen de bladeren continu langere stengels krijgen om het zonlicht te bereiken. Het gewicht wordt vervolgens zo zwaar dat de bladeren kunnen breken. Zet de plant daarom altijd naar de zon toe en draai hem regelmatig een kwartslag om de gehele plant van zon te voorzien.

 

2. Strelitzia Nicolai

Ben je op zoek naar een plant met een exotische uitstraling? Dan is de Strelitzia Nicolai dé perfecte kamerplant. Deze steelt de show binnen ieder interieur en wordt ook wel de witte paradijsvogelplant genoemd. De Strelitzia is tevens een geweldige plant voor in de slaapkamer, omdat kou en schaduw geen enkel probleem is. Bedenk wel dat de plant regelmatig zonlicht nodig heeft. Zet dus regelmatig de gordijnen open om jouw Strelitzia Nicolai van het nodige zonlicht te voorzien.

Strelitzia Nicolai plant
copyright Chic Plants bv

3. Cactus XL

 

Natuurlijk kan je ook voor het grootste gemak kiezen: een cactus XL. Deze ziet er geweldig uit in een mooie pot en kan een tropische sfeer in de woning brengen. Een cactus is de ideale plant voor mensen waarbij al het groen direct dood gaat. Een cactus is niet alleen ontzettend sterk, maar vraagt ook nog eens om weinig tot geen onderhoud. Ideaal als je weinig tijd of zin hebt om de plant te onderhouden, maar wel wat groen in huis wilt hebben!

cactus XL
copyright Chic Plants bv

Geef een reactie